Can Kantar Kredi alırken hayat sigortası zorunlu mu?
HABERİ PAYLAŞ

Kredi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Evet zorunlu... Ama o bankadan hayat sigortası yaptırmak zorunda değilsiniz. Bankanın istediği şartlarda hayat sigortasını başka bankadan, acenteden de yaptırabilme hakkını size yasalar veriyor. Fakat banka bu durumda size kredi verip vermeme hakkına sahip. Yani bankanın istediği şartları yerine getirmezsen o da size krediyi vermeyebilir. Kim kime karşılığını görmeden bir teminat almadan para verir ki. Üstelik bu zamanda.

İPOTEK YETMEZ SİGORTA ŞART

Bankanın size borç verip karşılığında bir teminat istemesi kadar doğal ne olabilir? Ev ve arabaya ipotek koysa ne olur. Ev yıkılabilir, araba yanabilir, üzerine duvar yıkılabilir. Sigorta işte bu nedenlerle yaptırılıyor. İşin özeti bu. Eğer krediye ihtiyacınız varsa size o krediyi veren kurumun isteklerini de yerine getirmek zorundasınız. Olay bu kadar basit.

Haberin Devamı

Fakat medyada son günlerde sigorta sektörüyle ilgili doğru kaynaklara dayanmayan yanlış haberlerin yayınlandığını görmek beni üzüyor. Haber bültenlerinde yayınlanan bir haberde, “Hayat sigortası yaptırmayana kredi yok” deniyordu. Haberlerin doğru yapılabilmesi için bu konunun en üst kurulu olan Türkiye Sigorta Birliği Kurumsal İletişim birimine sorularımızı sorup en doğru bilgiyi almak mümkün. Kurumun iletişim bilgilerini edinmek çok kolay. Ulaşamayan bana ulaşsın. Hızlıca geri dönülmesini ben bile sağlayabilirim. Yeter ki doğru haber yapılsın. Meslektaşlarıma da önerim doğru bilgiye buradan ulaşmalarıdır. Şayet maksat bağcıyı dövmek değilse tabii ki! Sigorta bilincinin gelişmesi ve sigortalılık oranının artması gelişmişlik göstergesidir. Asıl ekonomik sıkıntılar yaşandığında sigorta yaptırılmalı. Çünkü o günlerdeki kayıplarınızı tekrar yerine koymanız zordur.

Sigorta yaptırmak bireyin ve kamunun yararınadır. Manşetimizde de göreceğiniz üzere Devlet de sigorta argümanını kullanarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözme yolu açıyor. İşin özeti budur. Medyada yanlış haberler yaparak sigorta sistemine zarar vermek kimsenin yararına değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder