Can Kantar Sağlığımızdan önemli neyimiz var!
HABERİ PAYLAŞ

Sağlığımızdan önemli neyimiz var!

Toplum olarak otomobillerimize sağlığımızdan çok daha fazla değer veriyoruz. Hayat sigortası yaptırmıyoruz, çünkü kimse ölümü kendine yakıştırmıyor. Ama her gün yüzlerce insan hayatını kaybediyor ve geride kalanlara belki de borcunu miras bırakıyor. Sağlık sigortası yaptırmıyoruz, çünkü sağlığımıza bir şey olabileceğini aklımızdan bile geçirmiyoruz. Ama her gün yüzlerce, binlerce sağlığını yitiren insanların hikâyesini duyuyoruz.

Ya da sağlık sigortası yaptırmamamızın sebebi Devletimizin bize sunduğu hizmetler. Tabii ki devlet hastanelerinden önemli hizmetler alıyoruz. Bazı tetkikler için yığılma olduğunda ise aldığımız bu hizmetlerde gecikmeler yaşanabiliyor. İşte tam bu noktada özel hastanelerden hiçbir ödeme yapmadan hizmet almak ancak ‘Özel Sağlık Sigortası’ ile mümkün.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIMIZA BÜTÇE AYIRMALIYIZ

Şimdi ben bunları anlatıyorum da herkesin bütçesi buna müsait mi? diyeceksiniz. Tabii ki özellikle ekonomik açıdan çalkantılı günlerde bu işlere ayıracak bütçe bulamayabiliyoruz. Ama nasıl kaskomuzu yaptıracak para bulabiliyorsak, sağlık sigortası yaptırmak için de bence şartları zorlamalıyız. Şunun altını özellikle çizmem gerekiyor. Sigorta sağlıklıyken yaptırılmalı. Gençken yaptırmakta da fayda var. Artık sağlık açısından riskler çok genç yaşlara indi. Sosyal güvenceniz varsa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı tercih etmelisiniz. Bir acenteden teklif almanızı öneririm.

Burada da dikkat edeceğiniz en önemli konu geçmişte yaşadığınız bir sağlık sorunu varsa tüm açıklığı ile belirtmeniz gerekir. Sağlık sigortası yaptırdıktan sonra aynı konuda rahatsızlandığınızda tazminatınız ödenmez ve mağdur olursunuz. Sağlığınıza bir şey olmasın ama siz yine de sigortanızı yaptırın derim. Sağlıklı günler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder