Can Kantar Sigorta dolandırıcılığı hapiste sonlanıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Sigorta dolandırıcılığı hapiste sonlanıyor!

Sigorta sistemi beklenmeyen bir olay yaşandığında mağduriyetinizi önlüyor. İhtiyacın olduğunda bir tek sigorta satın alamıyorsun. Yani kaza yaptın ben sigorta yaptırayım. Hastalandım sağlık sigortası yapayım dersen çok mümkün değil. Ama her geçen gün riskler artıyor ve değerlerinizi küçük primlerle güvence altına almanın tek yolu “Sigorta”... Sigorta bir havuz sistemi. Primler bir havuzda toplanıyor. Biriken para, havuz sistemi içinde başına bir şey gelen sigortalının mağduriyetini önlemek için kullanılıyor. Bu sistemden haksız kazanç sağlamak hem doğru değil, hem de dinimize göre caiz değil. Çünkü buna haksız zenginleşme deniliyor.

Haberin Devamı

ŞİRKETLERİN UZMAN KADROLARI VAR

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu gibi durumlar ne yazık ki sigorta suiistimallerinin arttığı, sigorta şirketlerini dolandırmak için organize ekiplerin çoğaldığı bir dönemdir. Sigorta şirketleri bunları bilmiyor mu? Elbette biliyor. Olayları inceleyen eksperler binlerce hasar inceledikleri için artık ‘cin’ gibiler. Daha sonrasında sigorta şirketlerinde istihdam edilen veya dışarıdan danışmanlık hizmeti alınan uzmanlar şüpheli görülen hasarları detaylı bir şekilde inceliyor.

Bu yollara başvuranlar nitelikli dolandırıcılıktan mahkemelerde sürünüyor ve tutuklanıp hapse giriyor. Her ay onlarca olay böyle neticeleniyor. Diğer taraftan teknoloji bu tarz suiistimal olayların tespitini yapmak için çok gelişti. Bir de organize olup hasar bilgilerini bir takım hasar takipçileri ve onların uzantıları ile paylaşanlar var. Bunlar da sigorta şirketlerini diğer taraftan dolandırmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta bir hastanede kazaya karışmış kişilerin bilgilerini bu organize gruplarla paylaşanlar yakalandılar ve haklarında işlem başlatıldı. Yani bu tür şeyler dünyada da olan şeyler ama unutmamak gerekir ki sigorta şirketleri de bu konuda çok hassas ve uzman kişilerle bunları takip ediyor. İşin ucunda hapis var. Bu işlere hiç başvurmamak en güzeli. Bunun yerine sigorta yaptırıp mağduriyetinin önlenmesini istemek en doğru olanı. Fazlasını istemek zaten günah.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder