Can Kantar Sigortacılar 'Satış ordusu' istiyor
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacılar 'Satış ordusu' istiyor

Sigorta sektörünün gündemi, sigorta dağıtım kanallarının daha da artırılarak sigortanın bir ihtiyaç olduğunu tüketicilere anlatılması. Evet, yıllardır sigortalılık oranının artırılmaması, daha doğrusu trafik, kasko arasında sıkışmasını bir sorun olarak görüyor ve çare arıyordu. Sigorta sektörü enflasyonun üzerinde büyüse de sigorta yaptıran kişi sayısında bir artış gerçekleşmiyor.

Yani yeni sigortalı sisteme girmiyor. Tüketiciler sadece zorunlu sigortalara kendi isteği ile ilgi gösteriyor. Sektörün duayen isimlerinden eski bir siyasetçi Dr. Alaaddin Büyükkaya geçtiğimiz günlerde Sigorta Ekranı YouTube kanalına çıkarak, “Sigortalılık oranını artırmak için yüzlerce sigorta şirketi, belki de milyonlarca sigorta satıcısı gerekli ve bu sigorta satıcıları eğitilerek, vergilendirilerek toplumun kılcal damarlarına nüfuz ederek sigortayı tüketicilere anlatarak satış yapmalı. Bu ülkenin istihdamına da büyük katkı sağlar” dedi. Ardından HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu da benzer bir söylemi dile getirdi.

Haberin Devamı

Doğru bilgilendirme önemli!

Sonrasında sigorta acentelerinin altlarında kurulacak; ismi prodüktörlük ya da sigorta uzmanı, her ne olacaksa olsun konuya pek sıcak bakmadıkları ortaya çıktı. Oluşabilecek yeni dağıtım kanallarının her türlüsü masada. Üzerinde çalışılıyor. Edindiğim bilgiler bu doğrultuda. Acenteler öncelikle vergisel anlamda yeni bir mali yükümlülük altına girmek istemiyor.

Ve tabii ki bununla beraber doğacak portföy mülkiyet hakkı gibi sorunları da konuşuyor olacağız. Bunun yanında istihdama katkı önemli ama eğitilmemiş, doğru bilgilendirme yapılmadan yapılabilecek satışların da sektöre büyük zarar vereceği bir başka sıkıntı. Birbirlerinin portföylerini alarak hayatını sürdürmeye çalışan sigorta dağıtım kanallarını rahatlatır mı? Yeni sigortalılar sisteme dahil olur mu bilemem. Düzenleyici kurumun, kamu menfaati, sektör endüstrisinin tüm oyuncularının zarar görmeyeceği bir yeni düzenleme yapacağını umut ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder