Can Kantar Sigortacıları nasıl dolandırabilirim!
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacıları nasıl dolandırabilirim!

Sigortacıların toplumdaki algısı oldukça zayıf. Hep söylediğim gibi kaytan bıyıklı, elinde çanta, dolandırıcı edası ile anlatılan bir meslekten bahsediyorum. Ama iddia ediyorum ki sigorta insan kaynakları kalitesi bakımından en yüksek sektörlerin başında gelir. Öyle ki Türkiye’de görev yapan birçok profesyonel aynı kurumların dünya genelindeki şirketlerine atanmış durumda.

Birçok sigorta şirketinin genel müdürleriyle çok yakın sohbetlerim oluyor. Aslında bu sektöre ‘sahtekâr’ diyenler ile bu yöneticileri bir araya getirmek gerekiyor. Bu yöneticiler haklı tazminat isteklerine gerçekten hızlı geri dönüş yapmak istiyor. Şirkete gelen tüm şikâyetlerin genel müdür tarafından takip edildiğini söylesem belki de bana inanmazsınız ama gerçek böyle.

Haberin Devamı

Emin olun hak neyse karşılık bulsun istiyorlar. En son Eminönü’nde yer altı çarşısını basan sular nedeniyle oluşan hasar üzerine konuştuğum bir sigorta şirketinin genel müdürü “Can bey çok samimi söylüyorum, keşke tüm çarşı esnafı sigortalı olsaydı da hepsinin zararını karşılasaydık” dedi. İnanın çok samimiydi. Sigorta şirketlerinin olaya bakış açısı böyle.

DOLANDIRICILAR YAKALANIYOR

Ama sigorta şirketlerinin derdi şu: Sigortadan zenginleşmek isteyen, haksız kazanç sağlamak isteyen kişilerin yaptıkları girişimler. Örneğin oto ilanlarının açıklama bölümlerine bakmanızı tavsiye ederim. Bu ilanlarda, “Hasar sigorta şirketleri için şişirilmiştir” diye bahaneler ileri sürüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Adam paraya sıkışıyor fabrikasını yakıyor.

Deposunda ‘var’ dediği mallarının sonrasında aynı depoya sığmadığı ispat edilmiş hasar biliyorum. Adam 14 şirketten ferdi kaza sigortası yaptırıp parmağını kesiyor.

Dolandırıcılık anlaşılınca hem parmaktan hem tazminattan olanı biliyorum. Bunlar saymakla bitmez. Sigortacılar bu dolandırıcıları ayıklamaya çalışırken, bazı sigortalıların tazminatları ince elenip sık dokunduğu için yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Bunların dışında bazı organize grupların ve işsiz avukatların şirketleri dolandırma çabalarına da tanık oluyoruz. Sonuçlanan dava için tazminatı ödemek isteyen sigorta şirketinden parayı almayıp hemen icra davası başlatan avukat tahmin edebilir misiniz?

Haberin Devamı

Bir icra masrafı ve avukatlık ücreti alacağım diye müvekkilini mağdur eden avukatları duyuyoruz. Etrafta “deveden kıl koparırsak kardır” mantığı ile davranan birçok kişi var. Bunlar teker teker yakalanıyor. Basında çok haber var bu konuda. Ve nitelikli dolandırıcılıktan yargılanıyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder