Can Kantar Sigortacıların artık SDDK’sı var
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacıların artık SDDK’sı var

Sigorta sektörü büyüklük olarak yıllarca hep bankacılığın gölgesinde kaldı. Son 20 yılda Bireysel Emeklilik, OKS, TARSİM ve DASK olmasa halen daha sigorta sektörü devletin ilgi alanına giremezdi. Hatta yıllarca üvey evlat muamelesi gördüğünü bile söyleyebilirim. Oysa sigorta, Türk ekonomisi için sağladığı trilyon dolarlık güvence ile oldukça önemli bir sektör. Her yıl milyonlarca poliçe yazılıyor.

★ ★ ★

Sigorta sektörünün, kurulması için yıllardır uğraş verdiği Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SDDK) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan 47 numaralı kararname ile SDDK’nın kurulması resmen tamamlanmış oldu.

Haberin Devamı

Kararnamenin yürürlüğe girmesiyle birlikte Sigortacılık Genel Müdürü ve Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı kadroları iptal edildi. Bu arada süreci hızla tamamladığı için Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ı kutlamak gerekir.

★ ★ ★

SDDK’ya atamalar yapılacak. Elbette bu isimler merakla bekleniyor. Sigortacılık çok spesifik bir konu. Yıllarca bu işle ilgilenenler bile kendilerini tam yetkin kabul edemedikleri bir sektörden bahsediyorum. Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Sigorta Denetleme Kurulu’nda biraz Ankara ve İstanbul’a dağılmış olsalar da konuya hakim bürokratlar var. Bu işin kanununu yazan Dr. Ahmet Genç var.

Bu isimlerden mutlaka faydalanılacağını düşünüyorum. Sigorta şirketlerinde çalışmış, halen çalışan devlet terbiyesi görmüş sigortacılığı bilen isimler var. Bu kurula atama yapılırken mutlaka azami hassasiyetin gösterileceğini düşünüyorum. Sigorta sektörü bazı yıllar ilgisizlikten çok zaman kaybetmişti. Şimdi atamalar ilgisiz kişilerden yapılırsa, sigortacılığın teknik mantığı kavranana kadar sektör çok patinaj yapsın istemeyiz. Sektör olarak gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder