Can Kantar Sigortalılar ne yapmalı?
HABERİ PAYLAŞ

Sigortalılar ne yapmalı?

Ekonomik çalkantı yaşadığımız bugünlerde vatandaşlar yaşamlarını nasıl sürdüreceklerini planlıyorlar. Bu kadar sorun ile uğraşırken ‘sigorta’nın ilk akla gelen olgu olmadığını hepimiz tahmin edebiliriz. Fakat kaybedilenin yerine konulmasının çok zor olduğu bir döneme girdik. Özellikle sabit gelirli vatandaşlarımız için bu durum çok daha kritik. Diğer taraftan riskler artarak sürüyor.

Depremler, yangınlar, seller, dolular ve en önemlisi sağlık sorunları devam ediyor. Özellikle sağlık konusunda sosyal güvencesi olmayan ya da özel sağlık sigortası bulunmayanları çok zor günler bekliyor. Çünkü bu alanda hesaplamalar medikal enflasyon üzerinden yapılıyor. Yani hastanelerden hizmet alabilmek için enflasyonun çok üstünde bir maliyetle karşılaşmanız söz konusu. Öncelikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) mutlaka yaptırılmalı. Cebimizde son paramız varsa bununla da sigorta yaptırılmalıyız.

Haberin Devamı

Diğer taraftan iklim değişiklikleri sebebiyle her an her bölge için bir risk var. Geçtiğimiz günlerde hep birlikte yaşadık. Çatılar uçtu, ağaçlar araçların üzerine devrildi. Bu nedenle evinizi, işyerinizi acilen sigorta güvencesine almanız gerekir. Çünkü Allah korusun bir risk gerçekleştiğinde eski haline döndürmek eğer ekonomik şartlarınız kısıtlıysa bu ekonomik koşullarda neredeyse imkânsız. Bu arada her şeyin fiyatı arttı. Otomobiller buna en iyi örnek. 200 bin TL değerindeki aracınız şimdi 350 bin TL oldu.

Bu kısmı ile ilgili bir sorun yok aracınızın başına bir şey geldiğinde rayiç bedel neyse onun üzerinden tazminatınız ödenir. Ama diğer tarafta sabit varlıklarınız ev, iş yeri, fabrika, emtia, makinelerinizi sigortaladıysanız, bunun için yeniden değerleme yapmalısınız. Bunların güncel değerlerini tespit ettirip zeyilname ile poliçenizi yenilemelisiniz. Aksi takdirde risk gerçekleştiğinde sigorta yaptırdığınız bedel üzerinden yani güncel değerinin altında bir tazminat almanız söz konusu olabilir. Acentenize veya sigortanızı yapan kuruma giderek zeyilnamenizi yaptırmakta fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder