Can Kantar Sigortanı yaptır gerisini sigortacılar düşünsün
HABERİ PAYLAŞ

Sigortanı yaptır gerisini sigortacılar düşünsün

Her gün bir felaket haberi alır olduk. Depremler, yangınlar ve tabii ki seller. Doğaya sahip çıkmamız gerekiyor. Tahrip etmemeliyiz. Yoksa doğa bizden kat be kat intikamını alıyor. Son yıllarda iklim değişimleri ile doğal afetlerimiz arttığını görüyoruz. Öncelikle doğal afetler için önlemlerimizi almamız gerekiyor. Belki depremin olmasını engelleyemeyiz ama sağlam konutlar inşa ederek önlem alabiliriz. Belki yağmurları engelleyemeyiz ama dere yataklarına konut inşa etmeyerek önlem alabiliriz. Belki yangınların olmasını engelleyemeyiz ama belirlenen önlemleri alarak bu kayıpları en aza indirebiliriz.

Haberin Devamı

SİGORTA ŞİRKETLERİ SİGORTALILARININ YANINDA

Önce kendi önlemimizi alalım, sonrasında bütçelerimiz doğrultusunda sigorta ile maddi hasarlarımız için güvence sağlayabiliriz. Siz bu felaketleri canınıza bir zarar gelmeden atlatın, sigortalıysanız gerisini sigorta şirketleri düşünsün. Siz yeter ki sigorta güvencesinde olun. İşin içerisinde suiistimal yoksa sigorta şirketlerinin sigortalıların yanında olacağından şüpheniz olmasın.

Pandemi de teminatlarda olmamasına rağmen bu tazminatları şirketler ödedi. Şimdi de en son açıklama ile afet bölgelerinde sigortasını yenileyememiş sigortalılar için süre uzatıldı. Ve “teminatlardaki birçok konu sigortalıların lehine yorumlanacak” diye bir açıklama yapıldı. Bunlar iyi niyet göstergesi. Sigortalıların ne kadar önemsendiği konusunda bir somut kanıt. Tüm bu gelişmeler sigorta sistemine güveni artıran gelişmeler.

SUİİSTİMALE BAŞVURMA YETER

Son günlerde duyuyorum ki milyonluk yazlıklar sigortalı değil, yangın ihtimali yaklaştığında sigorta yaptırılmaya çalışılıyor. Ya da bir şekilde sigorta yaptırmış yazlıkçıların birden fazla sigorta şirketinden sigorta yaptırma derdine düştüğü kulağıma geliyor. İşte bunları yapmamak gerekiyor.

Sigortanı gerçek değerinden yaptır, haksız zenginleşme düşünmezsen sigorta şirketleri zaten senin yanında. Ama işi suiistimale taşırsan sigorta şirketleri buna izin vermez. Bu afetlerin yaşandığı bölgelerde ne yazık ki sigortalılık oranı düşük. Evlerden ziyade otomobillerin kaskoları var. Sigortacılar diyor ki, “Keşke hepsi sigortalı olsaydı da mağduriyetleri önleyebilseydik.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder