Can Kantar 'TeleTıp' doktorum telefonumda!
HABERİ PAYLAŞ

'TeleTıp' doktorum telefonumda!

Gerçekten olağanüstü günler yaşıyoruz. Bir çeşit seferberlik gibi. Şayet talimatlara uyarsak bu virüs belası daha fazla yayılmadan kontrol altına alınabilecektir. Bu konuda iyi niyet dileklerimizin dışında açıklanan tedbirlere uymaktan başka çaremiz yok.

Sosyal yaşam izolasyonları güncel yaşamımızı oldukça etkiledi. Ve bunun ekonomimizi de olumsuz etkileyeceğini öngörmek falcı olmayı gerektirmez. Bizi zor günler bekliyor. Devletimiz, sağlığımız konusunda tedbirleri an be an açıklıyor.

Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ekonomik paket açıkladı. Umarım sağlığımız çok etkilenmeden, sonrasında da ekonomimizde derin bir yara açılmadan bu badireyi atlatabiliriz.

Haberin Devamı

Günlük yaşamımız ne yazık ki durdu. Başka hastalıkları olanlar hastaneye gidemez oldu. Sağlık çalışanlarımız büyük özveri ile hizmet vermeye çalışıyor. Bu son salgın olayı bazı farklı çözümler üretilmesine sebep oldu. Bunlardan biri de TeleTıp uygulaması. Bu uygulama 2015 yılından bu yana uygulanıyormuş. Fakat COVID-19 ile bazı ülkelerde devlet tarafından ciddi yatırım desteği almış durumda.

Sigortacılar bu süreçte sigortalıların hizmetinde

TeleTıp, yanda manşet haberimizde de ayrıntıları okuyacağınız gibi hastaneye gitmeden bir doktordan, telefon ile tıbbi danışmanlık hizmeti almayı sağlıyor. Muhtemelen ciddi vakalarda hasta elbette hastaneye çağrılıyordur. Ama basit bazı vakalar ve kronik hastalıklar için bu yöntem çok iş göreceğe benziyor. Asistans firması olan Tur Assist “Dijital Sağlık Platformu” ile bunu uygulamaya başladı.

Anadolu Sigorta, Groupama Sigorta ve Demir Sağlık sigortalıları bu hizmetten faydalanabiliyor. Diğer taraftan birçok sigorta şirketi sigortalılarının sorunlarını çözebilmek için seferberlik ilan etmiş.

Çeşitli uygulamalarla sigortalılarına kolaylık sağlıyorlar. Mesela, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, yaptığı açıklama ile internet ortamında sigortalılar ile acenteleri bir araya getirip poliçeleşme sürecini dijitale taşımış bile. Ayrıca acil sağlık ihtiyaçları konusunda da çözümlerini sigortalılarına sunmuş durumda.

Haberin Devamı

Önce sağlık diyoruz..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder