Candaş Tolga Işık 3 ADAM 1 KRAL
HABERİ PAYLAŞ

Dün 24 Ocak’tı…

[[HAFTAYA]]

Türkiye’nin yetiştirdiği en aydınlık gazetecilerden Uğur Mumcu’nun evinin önünde katledilişinin 22’nci yıldönümü... Mumcu’nun katilleri yakalandı... Ama Mumcu’nun katillerine kimin emir verdiği hâlâ bilinmiyor.

24 Ocak’tı dün...

Türkiye’nin yetiştirdiği en sahici kahramanlardan Ali Gaffar Okkan’ın her köşesine kalbinden bir parça bıraktığı Diyarbakır sokaklarında pusuya düşürülüp şehit edilişinin 14’üncü yıldönümüydü... Aradan geçen 14 yılda Okkan’ın ne katillerini ne de azmettirenleri bulabildik.

Haberin Devamı

Ocak’ın 24’üydü dün...

Türkiye’nin yetiştirdiği en dürüst, en ilkeli, en ahlaklı devlet adamlarından İsmail Cem’in bizzat en yakın çalışma arkadaşları tarafından kandırılıp dertten kanser edildikten sonra genç yaşta ölümünün 8’inci yıldönümüydü...

Bir daha ne Mumcu gibi bir gazeteci ne Gaffar Müdür gibi bir polis ne de Cem gibi bir devlet adamının geldiği bu ülkede dün, bir başka deyişle bu ‘3 Adam’ın ölüm yıldönümünde Suudi Arabistan Kralı Abdullah için yas ilan edildi.

Kimdir Kral Abdullah? İsrail, Gazze’de Filistinli bebekleri bombalarken gıkını çıkarmamış adamdır. Kimdir Kral Abdullah? Mısır’da Sisi darbe yapsın diye varını yoğunu ortaya koymuş adamdır.

“One minute”? “Rabia”?

Ölenin arkasından konuşulmaz ama madem yasını tuttunuz, bilmenizde fayda var: Kral hazretleri giderken milyar dolarlarını yanında götüremedi ama bir zamanlar sizin de arkasından göz yaşı döktüğünüz 17 yaşında şehit edilen Mısırlı Esma’nın kanı hâlâ ellerindeydi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder