Candaş Tolga Işık ABD, FETÖ elebaşını tek bir durumda iade eder
HABERİ PAYLAŞ

ABD, FETÖ elebaşını tek bir durumda iade eder

ABD’nin FETÖ elebaşını iadesi için Türkiye uzun süredir büyük mücadele veriyor. Adalet Bakanı da dün açıkladı, süreç bir hayli hızlanmış durumda. Lakin Amerika tarafından çelişkili açıklamalar geliyor.

FETÖ tıpkı bu coğrafyada kurulan diğer terör örgütleri gibi Amerika’nın himayesinde kuruldu, çalıştı, ardından da koruma altına alındı. Örgütün bir numarası yıllardır Amerika’da yaşıyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gibi her şeyin apaçık ortada olduğu kanlı bir kalkışmaya rağmen Gülen’in Amerika’daki rahatı bozulmadı.

Haberin Devamı

Soru şu: Şimdi bu herifi ABD Türkiye’ye iade eder mi? Bunun için geçmiş örneklere bakmak lazım. Bin Ladin’e, Öcalan’a mesela...

Amerika piyonlarına hep aynı muameleyi yapar. Kullanır sonra miadı dolunca ya paketler ya da imha eder. FETÖ elebaşı da ancak Amerika tarafından son kullanma süresinin dolduğuna inanıldığında iade ya da imha edilecek.

Burada iki soru var. Birinci soru: FETÖ elebaşının son kullanma tarihi ne zaman gelecek? İkinci soru: O zaman geldiğinde Amerika kendi mi imha edecek iade mi edecek?

‘MANSUR YAVAŞ SEÇiLDiKTEN SONRA iSTiFA EDiP BAĞIMSIZ ADAY OLUR’

Ankara’dan çok sevdiğim bir gazeteci dostumla karşılaştım geçen hafta başı... Henüz Mansur Yavaş aday gösterilmemişti. Ayaküstü gündem konuşurken konu Yavaş’ın adaylığına geldi. “Buraya gelirken yolda konuştum. Hâlâ aday gösterilememesinden çok rahatsız.

Anketlerin hepsinde önde olmasına rağmen CHP’nin ayak sürüyor olmasına, diğer isimlerle de görüşüyor olmasına çok kızgın” dedi. “Vallahi çok haklı” diye cevap verdim.

Sevgili dostum, meslektaşım son derece dikkat çekici bir kehanette bulundu: “Bak görürsün. Yavaş, Ankara’dan seçilir ama bu CHP’yle baş edemez. Üç ay sonra da istifa eder bağımsız belediye başkanı olarak devam eder.” Tarihe not düşelim. Bakalım öyle mi olacak?

AMERİKA SAHİDEN SURİYE’DEN ÇEKİLİR Mİ?

Amerika bundan tam 17 yıl önce Afganistan’dan çekileceğini duyurmuştu. Bizzat dönemin Amerikan başkanının ağzından...

O Amerika hâlâ Afganistan’da! Bir önceki Amerikan Başkanı Obama, Irak’ta işlerinin bittiğini ve çekileceklerini duyurmuştu. Amerika Irak’tan tamamen çekildi mi? Hayır.

Haberin Devamı

Ve şimdi Amerikan Başkanı Trump 2018’in sonuna yaklaşırken Suriye’den çekileceklerini açıkladı. Başka diyeceğim yok.

ŞENER ŞEN’i TİYATRO SAHNESİNDE SEYRETMEK MÜTHİŞTİ

Önceki akşam Ataşehir’deki DasDas’ta Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” oyununun galasına gittim. Öncelikle DasDas için iki satır edeyim.

Sevgili Mert Fırat ve arkadaşları müthiş bir iş yapmış. Eski yerindeki yangından sonra yeni yerinde iki kat daha büyük ve çok daha ihtişamlı, İstanbul’a en güzel sahnelerinden birini hediye etmişler.

“Zengin Mutfağı” eski bir oyun. İlk kez 1977’de sahnelenmiş. Hikaye 1970’lerin Türkiye’sinde geçiyor ama aralarda istemediğiniz kadar “güncel” gönderme var.

Herkes gibi ben de hikayeden çok Şener Şen’in yeniden tiyatro sahnesine çıktığı o ana tanıklık etmek için gittim.

Cem Yılmaz, Bergüzar Korel, Ozan Güven, Yılmaz Erdoğan, Zafer Algöz, Can Yılmaz ve Esat Yontuç’la karşılaştık, sohbet ettik...

77 yaşında dev bir aktörün tiyatro sahnesinde bir kez daha parlayan yıldızına şahit olmak müthişti. Bir Şener Şen’imiz daha yok. Ne yapın edin böyle bir devi tiyatro sahnesinde görme şansını kaçırmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder