Candaş Tolga Işık Acilen bir 'Ekonomi Bilim Kurulu'da oluşturulmalı
HABERİ PAYLAŞ

Acilen bir 'Ekonomi Bilim Kurulu'da oluşturulmalı

Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Koronavirüs Bilim Kurulu salgın sürecinde alınan tüm kararlarda aktif rol oynuyor. Her biri birbirinden değerli bilim insanları kendi uzmanlık alanlarında ülkenin salgın politikasının belirlenmesine büyük katkı sağlıyor. Ancak görünen o ki koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkileyecek ikinci dalgası ekonomideki büyük yıkım olacak.

Sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı yaz ayları itibarıyla bekleyen ekonomik krize karşı bir an önce hazırlamaya başlanmalı. Bu, dünyadaki hükümetlerin tek başına altından kalkamayacağı kadar ciddi bir tehdit. Türkiye’nin çok değerli, uluslararası anlamda itibarlı iktisatçıları var.

Haberin Devamı

Tıpkı sağlıkta yapıldığı gibi siyaseten hiçbir partiye, kuruma, kişiye angajmanı bulunmayan, kimseye yaranma derdi ve makam-mevki beklentisi olmayan bu değerli isimlerden ivedilikle bir ekonomik kurul oluşturulmalı ve sürece dahil edilmeli.

Bilim Kurulu okulların eylüle kadar açılmamasından yana!

Acilen bir Ekonomi Bilim Kuruluda oluşturulmalı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara “Bu iki hafta çok önemli, eğer dikkat edersek mayıs ayı başında veya ortalarında bir rahatlama mümkün” dedi. Ateş Hoca’ya “Bu iki hafta iyi gitti. Mayıs başı rahatlama oldu. Bilim Kurulu bu durumda okulların yeniden açılmasını önerir mi?” diye sordum.

"Hayır, okullar bu dönemi uzaktan eğitimle tamamlamalı” dedi. Bu soruyu Bilim Kurulu’ndan çok değerli birkaç hocaya daha sordum, hepsinin verdiği yanıt aynı oldu, “Okulların açılması yeni eğitim-öğretim yılına (eylül) kalmalı..."

“Çin'de mağazalar açıldı ama bu sefer Amerika'da kapandı!”

Acilen bir Ekonomi Bilim Kuruluda oluşturulmalı

Çin, salgın başladığı günden beri dün ilk kez can kaybı olmadan bir günü kapadı. Çin dahil tüm dünyada gıda işi yapan uluslararası bir markanın patronuyla konuştum dün, “Çin’de dükkanlar açıldı. Yüzde 50 kayıpla gidiyor işler... İnsanlar haklı olarak hâlâ korkuyorlar dışarı çıkmaya...” dedi. “Olsun, yine de Çin’de hayatın bir şekilde başlaması iyi haber ama değil mi?” diye sordum. “Çin’de dükkanlar açıldı ama bu sefer de Amerika’dakiler kapandı” dedi.

Korkarım, koronavirüs salgınının dünyaya vuracağı ekonomik darbe, sağlıktan az olmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder