Candaş Tolga Işık Acilen uluslararası kamuoyu desteği yaratmalıyız
HABERİ PAYLAŞ

Acilen uluslararası kamuoyu desteği yaratmalıyız

Türkiye’nin kuzey Suriye’ye yönelik terör operasyonunun çok haklı gerekçeleri var. Ancak bu haklılığımızı dünyaya ne kadar anlatabildiğimiz tartışmalı. Halihazırda Azerbaycan dışında -kısmen Rusya ve Çin- dünyanın neredeyse tamamı Barış Pınarı Operasyonu’nun karşısında.

Ordumuzun sahada gösterdiği büyük kahramanlık masada siyasetçiler ve diplomatlar tarafından taçlandırılmalıdır. Yaşadığımız çağda iletişim bilimi artık olmazsa olmaz!

Türkiye hızlıca uluslararası bir kamuoyu oluşturma çalışmasına girmeli. Mehmetçik cephede destan yazarken, sözünün hükmü olan herkes -en başta da diplomatlarımız- yabancı medya kuruluşlarında Türkiye’nin haklı ve güçlü argümanlarını anlatmalı.

Haberin Devamı

Utanmaz herifler

Avrupa ve Arap dünyası Rusya Afganistan’ı işgal ettiğinde sesini çıkardı mı? Çıkarmadı. Avrupa Birliği veya Arap Birliği, Amerika Irak’ı işgal ederken, Bush yönetimi 10 bin kilometre ötesindeki bir ülkeyi paramparça edip kan gölüne çevirirken sesini çıkardı mı? Çıkarmadı.

Gel gör ki aynı Avrupa Birliği ve Arap Birliği dün Türkiye’nin kuzey Suriye’ye düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekatı’nı, ‘Arap ülkesinin işgali ve egemenliğine saldırı’ olarak niteledi. utanmaz herifler!

Şenol Güneş'in kravatı

Zafer Abi (Algöz) dün futbol sahalarında ender görülen gollerden birini attı, dedi ki “Şenol hoca dünya üçüncüsü oldu saçıyla uğraştılar. Beşiktaş’ta üç sene hem ligi hem Avrupa’yı salladı kostümüne taktılar. Grupta Fransa’nın önünde lider durumda kravatıyla uğraşıyorlar. Uğraşmaya devam etsinler ki 2020’de final oynayalım!”

İçi boşalan bir ülke

Bir avukatın sosyal medya hesabından kendini tanıttığı video çok konuşuluyor. Eskiden avukatlar kazandıkları dava sayısı, hukuk bilgileri gibi verilerle tanıtırlardı kendilerini, lakin “Yeni Türkiye”nin avukatlarının buna ihtiyacı yok! Avukat hanımın videosunda hukuktan başka her şey var: Özel şoförü, marka gözlüğü-çantası, son model telefonu...

İçi boşalan bir ülke burası! Her kavramın, mesleğin, kurumun içi boşalıyor. Değerini anlamını yitiriyor. Sadece iyi avukat değil, hiçbir şeyin iyisi kalmadı. İyi siyasetçi, iyi sporcu, iyi gazeteci, iyi esnaf...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder