Candaş Tolga Işık Adalet Bakanı 'adaletli' olunca...
HABERİ PAYLAŞ

Adalet Bakanı 'adaletli' olunca...

Ya adalet dağıtmasını beklediklerimiz adaletsiz olursa? Türkiye’de yıllardır adalet beklediğimiz kurumlar, kişiler için bu ifadeyi kullanıp eleştirilerde bulunduk. Önceki gün tam da bu cümleyi haklı çıkaran bir görüntü düştü sosyal medyaya...

Bir hakim duruşma sırasında gördüğü davayı bir kenara bırakıp bir avukatın giydiği eteğin boyuyla ilgili “yorum” yapıyor, hatta daha da ileri gidip fotoğraf çektirmek istiyordu. Kabul edilir tarafı olmayan bu görüntüler normal olarak toplumun her kesiminden tepki aldı.

Haberin Devamı

Tam da “Ya adalet beklediklerimiz adaleti bir kenara bırakıp başka her şeyle meşgul olursa” diye sormaya hazırlanırken imdadımıza devletin Adalet Bakanı yetişti. Alelade, göstermelik, samimiyetsiz cümlelerle geçiştirmek yerine Adalet Bakanı adaletli bir tepki gösterdi. Bakan Abdulhamit Gül, hakimin davranışı tatsız, talihsiz ve hepsinden önemlisi hukuksuzdur dedi. Hiçbir şartta kabul edilemez dedi. Bu ayrımcılıktır dedi.

Hiç kimsenin bir başkasının kılık kıyafetine, yaşam tarzına karışmasına izin vermeyiz dedi. Soruşturma başlattık, ben bizzat takipçisi olacağım dedi. Bir hukuk devletinde yaşadığımızı hatırlattığı için Bakan Bey’e teşekkür ediyorum. Ne dersiniz adalet dağıtmasını beklediklerimiz adil olunca Türkiye daha yaşanası, daha güzel bir ülke olmuyor mu?

AYNI METROBÜSLE ÜÇ DURAK BİRLİKTE GİDEMEYEN İNSANLAR OLDUK

Otobüse binmeden, türkü dinlemeden bu ülke hakkında konuşup, yazamazsın. O yüzden zaman zaman toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Tuhaf bir şekilde sürekli bir kavgaya denk geliyorum.

Ve enteresandır son birkaç aydır ilk kez şuna şahitlik ediyorum; saçma sapan sebeplerden çıkan en dandik tartışma bile bir yerinden siyasete bağlanıyor. Biri muhakkak ötekine “Siz zaten böylesiniz, sizin yüzünüzden” diyor, öteki de “Sizi de biliyoruz” kabilinden bir cevap veriyor.

Siyasilere aman kutuplaşmaya, kamplaşmaya dikkat edin, yapmayın etmeyin diye kendimizi paralarken tam da bunu anlatmaya çalışıyorduk. Aynı metrobüste üç durak gidemez hale geldik.

FUTBOL KULİSLERİ...

Haberin Devamı

Abdullah Avcı Beşiktaş’a geldi. Okan Buruk Başakşehir’le anlaşmış. Her ikisine de hayırlı olsun. Abdullah Avcı, Başakşehir’den Epureanu’yu da Beşiktaş’a getirmek istiyormuş. İş yapar. Güvenilir kaynaklar Olcay Şahan’ın da Beşiktaş’a geri döndüğünü söylüyor.

Bu arada Emre Belözoğlu da Fenerbahçe’ye hayırlı olsun. 38 yaşında böyle büyük bir transfere imza atmak az iş değil. Bir haber de Galatasaray’dan verelim, herkes Babel’i konuşuyor ama duyduğuma göre Galatasaray sezonun en iyilerinden Sivasspor’daki Douglas ile de anlaşmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder