Candaş Tolga Işık Ahmet Bey, Ali Bey ve Abdullah Bey konuşurken...
HABERİ PAYLAŞ

Ahmet Bey, Ali Bey ve Abdullah Bey konuşurken...

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve son olarak Abdullah Gül. Türkiye’nin bugüne dair eleştirilerini kamuoyuyla paylaşıyorlar. Hiçbir itirazım yok. Birçok konuda hem fikirim hatta. Lakin itiraz ettiğim bir şey var ki söylemeden edemeyeceğim.

Arkadaş, bu isimlerin üçü de Türkiye’nin son 20 yılında ülkeyi yöneten ana aktörlerin başındaydı. Hani öyle tarım bakanı filan da değil biri ekonominin başındaydı, öteki dışişleri bakanlığını yönetti, oradan başbakanlığa geçti. Abdullah Bey’e hiç girmiyorum, AK Parti kurucusu, başbakanı, dışişleri bakanı, en son cumhurbaşkanı… Peki görevde oldukları dönemde bütün bu eleştirdikleri süreçlere dair tek bir eleştirileri var mıydı?

Haberin Devamı

Yok. He şuna da saygım var. Fikirleri zamanla değişti, belki de sonradan aydınlandılar! Arkadaş o zaman çık de ki “Bu eleştirdiğim şeylerin bugün varlığında benim de payım var, özür dilerim.” Sonra konuş. Kendi eleştirisini yapamayan insan başkalarını eleştiremez. Ve haberiniz olsun: Böyle hiç orada yokmuşsunuz gibi konuşunca inandırıcılığı da olmuyor.

İYİ PARTİ’DE NE OLUYOR?

Birkaç hafta önce İYİ Parti’den istifalar geleceğini yazmıştım. Geldi. Görünen o ki gelmeye de devam edecek. Bu normal bir iş değil!

İYİ Parti’ye istifalar marifetiyle operasyon çekiliyor. Bir anda ne oldu da bu kadar isim istifa etmeye karar verdi?

BİZ ZEKİ BİR MİLLET MİYİZ?

Sülün Osman, Jet Fadıl, Selçuk Parsadan ve diğerleri… Çiftlik Bank dümeni ve tosuncuk tarafından dolandırılan binlerce insan! En son Tılsımlı diye parlatarak 100 binden fazla kişiye kitap satan Tuğçe Hanımgiller! Evet biz çok vicdanlı bir milletiz. Evet biz çok merhametli bir milletiz. Evet biz çok namuslu bir milletiz. Evet biz her zaman ezilenin, mağdurun yanında yer alan güzel bir milletiz. Ama kimse kusura bakmasın biz zeki bir millet miyiz, emin değilim.

İSTANBUL VALİSİ: BÖYLE BİR ŞEHİRDE DÜĞÜN KONVOYU FALAN OLMAZ!

İstanbul’da birkaç gündür trafiği aksatan düğün konvoylarına polis ceza yağdırıyor. İyi de yapıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yla konuştum dün, trafiği felç eden, vatandaşın ulaşımına mani olan düğün konvoyu terörüyle ilgili dedi ki “Artık böyle bir gelenek kalmadı.

Haberin Devamı

Hele İstanbul gibi trafiği yoğun bir şehirde hiç olmaz. Açık söyleyeyim; trafik polisi arkadaşlar bu konuda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, bakmaz da… Vatandaşlarımızdan ricamız bu işten vazgeçsinler.”

HEPSİ TAMAM DA SAHADAKİ FUTBOL?!

Galatasaray ve Trabzon diyor ki “TFF Fenerbahçe’yi kolluyor, bu yıl ZORLU geçecek!” Fenerbahçe diyor ki “Hükümetin yarısı Trabzonlu, siyaset Trabzonspor’u kolluyor.” Hakemler, TFF sahiden skandal kararlara imza atıyor. Buna bir itirazım yok.

Ama farkında mısınız, kimse futbol konuşmuyor. Mesela Fenerbahçe’nin geçen hafta oynadığı berbat futbolla iktidarın ne alakası vardı? Galatasaray’ın gol atamamazlığıyla Zorlu görüşmesi arasında nasıl bir bağlantı olabilir mesela? Siz önce sahaya çıkıp bir futbol oynayın, işinizi yapın, diğerini sonra konuşuruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder