Candaş Tolga Işık AK Parti'nin yerel seçimde rakibi CHP değil ekonomi!
HABERİ PAYLAŞ

AK Parti'nin yerel seçimde rakibi CHP değil ekonomi!

Anketlere bakıyorum da son yıllarda CHP’nin bu kadar iddialı olduğu bir başka seçim daha olmadı. CHP’nin söylemleri, siyaseti mi değişti? Hayır. CHP öyle adaylar gösterdi ki herkesin ağzı açıkta mı kaldı? Hayır. CHP adaylarının vaatleri sokaktaki insanı cezp mi ediyor?

Hayır.

Peki ne? Eğri oturup doğru konuşalım: CHP’nin yerel seçimdeki iddiası tamamen CHP’den bağımsız sebeplerden kaynaklanıyor. Bu sebepler içinde en önemlisi ise ekonomi; hayat pahalılığı, işsizlik, vesaire... Özellikle büyükşehirlerde düşen iktidar partisi oylarının en büyük nedeni bu. Doğalgazın cayır cayır yandığı ve yandıkça faturanın kabardığı bu kış aylarında “ekonomi” çok daha fazla vatandaşın canını yakıyor. Bunun da bir siyasi sonucu var. Gel gör ki hükümet kanadı da bu durumun farkında.

Haberin Devamı

Dikkat edin iki aydır sürekli “ekonomik destek paketleri” açıklanıyor. Ve bunların tamamı direkt vatandaşın cebini rahatlatmaya yönelik paketler. Doğalgaz indirimi, asgari ücret zammı, küçük-orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) düşük faizli kredi, kredi kartı borçları düzenlemesi... Velhasıl AK Parti yerel seçimde en büyük rakibinin CHP olmadığının farkında ve çalışıyor. Peki CHP ne yapıyor? Haftalardır yazıyorum, CHP seçmeninde çok ciddi anlamda motivasyon kaybı var. Bu gidişle muhalif seçmenin sandığa gitme oranlarında büyük düşüş olacak. CHP yönetimi buna bir çare buldu mu? Bilmiyoruz. Bilen biri var mı? Onu da bilmiyoruz.

TÜBİTAK ÇÜRÜK BİNADA YAŞARSA VATANDAŞ NE YAPAR?

TÜBİTAK Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki yerleşkesinde bulunan yapıların depreme dayanıksız olduğu tespit edilince acil boşaltılması istendi. TÜBİTAK deyince tam anlaşılmamış olabilir, açılımını yazalım: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu. Ülkenin en popüler bilimsel kurumlarından biri çürük binalarda hizmet veriyorsa diğer kamu kurumlarını, sade vatandaşın evini-çalıştığı yeri siz düşünün! He bir de TÜBİTAK’ın kuruluş amacı Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etmek, yönlendirmek ve popülerleştirmek. Çürük binada hizmet veren TÜBİTAK’ın ülkede bilime yaptığı katkı hakikaten inkar edilemez!

Haberin Devamı

ALMANYA’DA DEMİRYOLLARI VAR!

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) bir açıklama yaptı. Önceki akşam Hamburg- Leipzig seferini gerçekleştiren hızlı tren bir durakta durmayınca vatandaş şikayet ediyor, Alman Demiryolları yetkilileri hemen bir sonraki durakta treni durdurup gerekli kontrolleri yapıyor. Makinist 2.5 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konup dava açılıyor, tren başka makinistle yoluna devam ediyor. Alman Demiryolları şirketi açıklama yapıp bu durumdan dolayı bir de özür yayınladı. Şimdi sorum şu: Aynı şey Türkiye’de olsa ne olurdu? A- Vatandaş şikayet etmezdi. B- Vatandaş şikayet etse de demiryolları tınlamazdı. C- Demiryolları müdahale edene kadar ya bir kaza olurdu ya da makinist son durağa kadar kimse fark etmeden içmeye devam ederdi. D- Hepsi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder