Candaş Tolga Işık Aksu, Çiçek ve Arınç
HABERİ PAYLAŞ

Aksu, Çiçek ve Arınç

Abdülkadir Aksu, devletin en önemli bankalarından birinin başına geçti. Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ne getirildi. Bülent Arınç aynı şekilde... Erdoğan “karşına alacağına yanına al” stratejisini ilk kez uygulamıyor.

Geçmişte farklı siyasi partilerde muhalefet yapan Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş gibi isimleri kendi cephesine aldı. Görev verdi, yetki verdi. Kurmay takımına aldı. Ve sonuç çok başarılı oldu.

Şimdi tam da bu yeni parti kurulma söylentilerinin ortasında AK Parti’nin akil ve teşkilat üzerinde tesirli isimlerini yeniden yanına alma hamlesi siyasi olarak akıllıca bir hamledir.

Haberin Devamı

Kaldı ki şunu da söyleyeyim, fikirlerine katılırsınız, katılmazsınız o ayrı ama hem Aksu hem Çiçek hem de Arınç kitabın ortasından konuşan kimseye eyvallahı olmayan siyasetçilerdir.

Kafalarını kesseniz doğru bildiklerini söylerler. Geçmişte hataları-sevapları olabilir. Ama böyle adamların aklının devlet yönetiminde olması iyidir.

O da bir şey mi?

Antalya’da alkollü bir sürücü polis aracına çarpınca haber oldu. Normal bir ülkede bu olay bir haber tabii. Lakin Türkiye’de değil! Niye mi değil?

Çünkü çok değil birkaç yıl önce, alkollü araba kullanırken ters yöne girip polis aracına kafadan çarparak bir polisi öldüren adamın bugün sokakta dolaşabildiği bir ülkede alkollü araç kullanırken polis aracına çarpan sürücünün bırak haberi, lafı bile olmaz!

İSTANBUL'UN FETHİ DEMİŞKEN...

Hayatımın hiçbir döneminde ne Osmanlıcı ne de Neo-Osmanlıcı oldum. Olacağımı da sanmıyorum. Lakin büyük bir Fatih Sultan Mehmet hayranıyım. Müthiş bir vizyoner.

Çocuk yaşta dil öğrenen, İstanbul’u alır almaz yağmayı durdurup “Kitaplara sakın dokunmayın, onlar benim” diyen, o kitapları alıp tercüme ettiren, bilimin, bilginin peşinde bir çağı kapatıp yenisini açan, sıra dışı, olağanüstü, müthiş bir adam...

Ve ne yazık ki bu topraklardaki her müthiş adam gibi sonu en yakınları tarafından getirilen bir adam... Hatırlatalım Fatih’in ölümüyle ilgili en kuvvetli iddia oğlu Bayezid tarafından Yakup Efendi’ye zehirletilerek öldürüldüğüdür.

Haberin Devamı

EN TEHLİKELİ İNSAN TİPİ

“En tehlikeli insan tipi az anlayan çok inanandır”

Anton Çehov

Sıradaki haber yükleniyor...
holder