Candaş Tolga Işık ALİ KOÇ TÜSİAD BAŞKANI OLUR MU?
HABERİ PAYLAŞ

ALİ KOÇ TÜSİAD BAŞKANI OLUR MU?

Haberin Devamı

Ankara kulislerinde ocak ayının 11’inde gerçekleşecek TÜSİAD genel kuruluyla ilgili bomba bir iddia dolaşıyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere herkes önümüzdeki dönem TÜSİAD’ın başında çok daha etkili bir isim olmasından yana. Hükümet kanadında bu ismin kim olması gerektiği yönünde bir fikir birliği var: Ali Koç.



Ali Koç’un TÜSİAD başkanlığı herkes tarafından çok isteniyor. Gel gör ki Ali Bey kısa süre önce Fenerbahçe’nin 2018’deki kongresinde başkan adayı olacağını duyurdu. O kongreye daha 1 buçuk yıl var. Ali Koç, en azından bu 1 yıllık dönemde TÜSAİD’ın başına geçip ardından görevi bir başka isme devredebilir.



Ali Koç’un kendisi dışında kararını belirleyecek iki faktör var. Birincisi; ailesi. İkincisi; Saray’ın bu süreçteki tavrı. Koç ailesi Ali Koç’un TÜSİAD başkanlığına daha sıcak bakıyor. Hatta Rahmi Koç bu konuda yakın çevresine çok net şu mesajı veriyor: “Ben TÜSİAD başkanı olsun istiyorum, Ali’nin gönlü Fenerbahçe’de...”



Peki, Saray yani Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ne düşünüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem rahmetli Mustafa Koç’la hem de Ali Koç’la eskiden beri çok iyi ilişkileri olduğunu herkes bilir. Öyle ki, Mustafa Bey vefat etmeden önceki gün kardeşiyle birlikte Erdoğan’ı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı vefat haberi geldiğinde o görüşmeyi duygu dolu sözlerle anlatmıştı. Hal böyle olunca Ali Koç’un TÜSİAD adaylığı hele ki 2017 gibi Türkiye ekonomisi adına zor bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın da muhtemelen olumlu bakacağı bir durum. Fakat Erdoğan, Ali Koç’a “Bırak Fenerbahçe’yi TÜSAD’ın başına geç” der mi orası biraz şüpheli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu unutmamak gerek!



Ankara kulislerinde konuşulan o ki; Erdoğan, Ali Koç’a “TÜSİAD başkanlığını 1 yıl süreyle yani Fenerbahçe kongresine kadar yap” diyecek. Mantıklı... Zira Cumhurbaşkanı’ndan böyle bir talep gelirse Ali Koç muhtemelen kayıtsız kalmayacaktır. Neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder