Candaş Tolga Işık Alın- verin ekonomiye can verin
HABERİ PAYLAŞ

Alın- verin ekonomiye can verin

Sakız aldınız, bakkal kazansın diye... Sakızı ithal eden Amerikalı kazandı, satan İngiliz kazandı... Bizim bakkal battı! Bakkal eve giderken meyve-sebze alamadığı için manav da battı, manavdaki sebzeyi üreten köylü de...

[[HAFTAYA]]

***

Sonra simit aldınız, simitçi kazansın diye... Buğdayı ithal eden Rus kazandı, yumurtayı satan Kemal Abi’nin oğlu kazandı... Sizin simitçi battı! Simitçi batınca fırıncı da battı, fırına un satan toptancı da...

***

Yetmedi... “Çiçek alın” dediler...“Oyuncak alın” “Krizin son etkileri ortadan kalkacak. Siz yeter ki alın-verin ekonomiye can verin” dediler. Aldınız-verdiniz, ekonomiye can verdiniz!

Haberin Devamı

***

Bir buçuk sene önce reklam kampanyası düzenleyip, “Gerekirse kredi kullanın, alın-verin, ekonomi canlasın...” diye gaz veren arkadaşlar şimdi çark etti! Diyorlar ki: “Aman ha alıp-vermeyin. Yeni kriz geliyor.”

***

Cümleten geçmiş olsun Türkiye! Bugün sana kredi kartı ekstrene bakıp kahrolmak düşer! Arada vaktin olursa bir de şunu sor kendine: Aldım-verdim... Peki ben ‘ekonomi’ diye kime can verdim?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder