Candaş Tolga Işık Amerika 'Mekanın sahibi benim' diyor!
HABERİ PAYLAŞ

Amerika 'Mekanın sahibi benim' diyor!

Amerika’nın İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi öldürmesini anlamlandırmaya çalışıyor herkes. Aslında anlamı Trump’ın sosyal medya hesabına sabitlediği Amerikan bayrağına bakarak görebiliriz. Bu açık bir savaş ilanı. Sadece İran’a da değil, bölgedeki tüm anti Amerikancı güçlere…

Çünkü Süleymani bir İranlı, İran devleti adına çalışıyor ama Ortadoğu’daki Amerikan-İsrail cephesine karşı mücadele eden tüm devletler(!), gruplar, örgütler adına da sembol isimlerdendi. “Amerika bölgeden çekiliyor mu” diye tartışılırken 10 bin kilometre öteden böylesine sembol bir ismi öldürmesi bir yandan Beyaz Saray’ı kuşatan İsrail lobisine selam çakarken diğer yandan da “Bölgede hakim güç benim” dedi.

Haberin Devamı

BU SALDIRI TRUMP’A YARAR MI?

Pentagon, Süleymani’nin öldürülmesine dair yaptığı açıklamada şöyle bir vurgu yaptı: “Amerikan Başkanı Trump’ın emriyle…” Dün ABD Kongresi’nden yükselen seslere bakılırsa Amerikalılar yeni bir bölgesel savaş başlatacak bu adımdan pek de memnun değiller.

Acı Irak tecrübesinden sonra Ortadoğu’da yeniden olmak da ölmek de istemiyorlar! Trump yeni bir savaş başlatarak “askeri endüstriyel kompleksi” mutlu etmeye çalışıyor. Bunun anketlere yansıması aynı şekilde olur mu, şüpheli! Hele ki başından beri Trump’tan rahatsız olan Amerikan derin devletinin (establishment) “Saldırı kararını Trump verdi” mesajından sonra…

TRUMP İRAN REJİMİNE ARAYIP DA BULAMADIĞI FIRSATI VERDİ

Birkaç ay önce Tahran’a gittiğimde görmüştüm: İran’da halk büyük bir yoksulluk çekiyor. İran sokaklarına çıktığınızda halkta yükselen isyan dalgasını anlıyorsunuz. Halk bir yandan yoksullukla boğuşurken Devrim Muhafızları’nın bitmek bilmeyen saltanatı büyük tepki çekiyordu.

Amerika’nın Trump’ın emriyle Süleymani’yi öldürmesi en büyük darbeyi İran’da uzun süredir devam eden rejim muhalifi harekete ve modernleşme yanlılarına vuracak. Bu bahaneyle rejim daha da sertleşecek, her türlü karşı sesi “ihanetle” suçlayacak. Trump, Süleymani’yi öldürerek aslında İran rejimine arayıp da bulamadığı fırsatı verdi.

HANGİSİNE DAHA ÇOK ŞAŞIRMALI?

Haberin Devamı

Amerika’nın öldürdüğü Şii general Süleymani’ye Türkiye’deki ulusalcıların “şehidimiz” demeye varacak ölçüde sahip çıkmaları mı yoksa aynı Türkiye’deki sözüm ona anti Amerikancı, anti kapitalist İslamcıların İranlı bir generalin öldürülmesini sevinç çığlıklarıyla kutlayıp neredeyse Amerikan bayraklarına sarılmalarına mı daha çok şaşırmalıyız? Yoksa burası Türkiye burada olan hiçbir şeye şaşırmamak lazım deyip susmalı mıyız?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder