Candaş Tolga Işık Ankara, AK Parti için çantaya keklik değil
HABERİ PAYLAŞ

Ankara, AK Parti için çantaya keklik değil

AK Parti Ankara’dan Mehmet Özhaseki’yi aday gösterdi. Özhaseki belediyeciliği bilen biri ancak siyasetçi profili olarak Melih Gökçek kadar etkilibaskın bir figür değil. CHP Mansur Yavaş’ı aday gösterir mi bilmiyorum. Ancak bir önceki seçimde Mansur Yavaş’ın Melih Gökçek’e kıl payı seçim kaybettiğini akılda tutacak olursak Yavaş yeniden aday olursa bu seçim AK Parti için bir hayli zor geçer.

10 ARALIK'A KADAR TÜM ADAYLAR AÇIKLANMIŞ OLUR!

Partilerde liste hazırlığı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti bir grup adayını açıkladı. Geri kalanları da önümüzdeki hafta sonuna kadar açıklamış olacak. Aynı şekilde CHP’de de adaylar yüzde 90 oranında netleşti. Ankara, İstanbul ve İzmir’de ilçe adayları listesi de tamamlanmak üzere... Sanıyorum, bütün partilerde 10 Aralık itibarıyla tüm adayları tanımış olacağız.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE CHP YENİ BİR İSİM GETİRİYOR

Kadıköy CHP’nin kalesi... Ancak şu anki mevcut belediye başkanı CHP Yönetimi tarafından yüksek ihtimalle önümüzdeki seçimlerde aday gösterilmeyecek. Kulislerde konuşulan birçok isim var. Ancak mevcut belediye başkanının aday olmayacağı neredeyse kesin. Benzer bir durum Kartal için de söz konusu; Kartal’ın şu anki belediye başkanı Altınok Öz yeni dönemde aday gösterilmeyecek gibi duruyor. Bu arada anketlere bakılırsa bu yerel seçimde Kartal’da da CHP ve AK Parti arasında kıyasıya bir yarış olacak.

NEDİR BU EYÜP MESELESİ?

CHP yönetimi Sarıgül’ü Şişli yerine Eyüp’ten aday göstermek istiyor. Sarıgül, Şişli’de ısrarlı... Sonuç ne olur hep birlikte göreceğiz. Lakin CHP’nin Eyüp ısrarının arkasında şöyle bir realite var. Kamuoyu anketleri bu seçimde Eyüp’te seçimin kafa kafaya geçeceğini söylüyor. AK Parti ve CHP oyları şu an eşit gibi... CHP, Sarıgül veya bir başka güçlü aday gösterebilirse Eyüp’te bir adım öne geçer. İstanbul’daki CHP’li belediyeler arasına Eyüp de katılır. İşte Kılıçdaroğlu’nun Eyüp’ü bu kadar fazla konuşuyor olmasının en büyük sebebi bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder