Candaş Tolga Işık Ankara meydan muharebesi!
HABERİ PAYLAŞ

Ankara meydan muharebesi!

Ciddi bir yarış olmasına rağmen yerel seçim İstanbul’da olağanüstü bir nezaket ve saygıyla yürüyor. Bu her iki adaya da kazandıran bir süreç. İstanbul için kim daha ikna edici vaatlerde bulunuyor, kim daha çok güven kazanıyorsa ipi o göğüsleyecek. Gel gör ki Ankara’da durum maalesef İstanbul’un tam tersi: Hakaret, iftira, alabildiğine belden aşağı vurma... Bu işin sonunda kim kazanacak bilmem ama Ankara’nın ve Ankaralının kazanmayacağı kesin. Ankara’da vatandaş, adayların şehrin sorunlarına dair çözüm önerilerini görmek istiyor. Birbirini gırtlaklarken değil.

Haberin Devamı

ÖLÜYÜ 'MENŞINLAMAK' NE YAHU?

Sosyal medyada görünürlüğünü, varlığını artırmak için insanların düştüğü haller artık acınacak noktaya geldi. Tanınmış biri vefat ettiğinde onunla çekilmiş fotoğrafını koyup, ölenin arkasından güzel sözler etmeyi anlıyorum. Lakin birlikte fotoğrafını koyup mevtanın hesabını menşınlayarak “Huzur içinde yat abim” yazmak nedir yahu? Öteki tarafta belki arada sosyal medyaya bakıyordur diye mi düşünüyorlar acaba? İnsanlar iyice delirdi arkadaş.

İKTİDARIN SANATÇILARI VS. MUHALEFETİN SANATÇILARI

CHP’nin en iyi yaptığı işlerden biri de büyük bir hızla AK Parti’nin yaptığı hataları tekrarlamak. Yıllardır eleştiriyoruz. “Saray’ın ünlüleri” diye bir güruh oluşturuldu. “Bu yanlıştır” dedik, durduk. Şükür sonunda sesimiz duyuldu. Fazıl Say, MFÖ derken karşı mahalleden de sanatçılara artık kapılar açılıyor. Tam bunun tadını çıkaracakken önceki gün CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun sanatçılarla buluşması düştü gündeme...

Katılımcılara bir bakıyorsun, yine sen ben bizim oğlan durumu. Dahası, Kılıçdaroğlu bu buluşmada sanatçının eleştirel yanının önemine dikkat çekti. Çekti ama katılımcıların tamamı eleştirel yönünü CHP’den ziyade AK Parti’ye karşı göstermiş isimler. Keşke CHP bu buluşmaya sadece iktidara değil, kendisine de muhalif sanatçıları davet etseydi. Keşke iktidarın yıllardır düştüğü bu hataya CHP düşmeseydi. Fark yaratmış olurlardı.

BENCE DE!

David Hume’ye ait nefis bir söz, bizim memlekette her yere yazmak lazım: “Direkt tecrübe etmediğimiz konularda kesin hüküm veremeyiz.”

Haberin Devamı

BİR ADAYI BİTİRMEK İSTİYORSANIZ RAKİBİNE BELALTI VURUN!

Siyasi tarihimiz örnekleriyle doludur. Bir adayı bitirmek istiyorsanız rakibine bel altı vurun! Yıllarca sesini çıkarmayıp bir adamı eleştirmek ve yanlışlarını konuşmak için bir yerden aday olmasını bekleyen arkadaşlar fena halde hesap hatası yapıyor. Benden söylemesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder