Candaş Tolga Işık Atatürkçülük ve CHP
HABERİ PAYLAŞ

Atatürkçülük ve CHP

Haberin Devamı

“CHP’yi babalarının malı gibi görüyorlar” yazınca kıyameti koparmışlardı.
Vay bu nasıl üslup, vay sen nasıl gazetecisin!
* * *
Önceki gün Önder Sav kendi ağızıyla söyledi:
“Bu parti bizim malımız” diye...
Biz “Babanızın malı mı?” diye sorunca olay çıkaranların, sayın ‘ebedi’ genel sekreter “CHP bizim malımız” deyince kopardığı alkış tufanı ne yaman bir çelişkidir!
* * *
Yıllarca CHP’yi işgal etmiş zevatın koltuk elden gidince neden veryansın ettiğini anlamak için CHP’yi ‘mal’ kendisini de ‘mal sahibi’ gören bu zihniyete bakmak yeterli...
Unutmayalım ki mal canın yongasıdır!
[[HAFTAYA]]
* * *
“Say” desen Atatürk ilkelerini bile saymaktan aciz bu çakma Atatürkçüler son dönemde herkesi Atatürk’e şikayet etmek gibi bir de adet edindiler.
Cumhurbaşkanı, başbakan, YÖK derken...
CHP genel başkanı, genel başkan yardımcıları da şikayetten nasibini aldı.
Böyle giderse korkarım sular idaresi, itfaiye filan derken evde elektrikler kesilse Anıtkabir’e çıkacaklar.
* * *
50 yıl CHP’yi yönetmiş, Türkiye’de işsizlik, yoksulluk ve terör tavan yapmışken “Laiklik elden gidiyor” dan başka bir tane söylem geliştirememiş bu arkadaşları Kemalist düşünür Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun şu sözleri ne kadar güzel tarif ediyor:
“Çıkarcı Atatürkçüler onun için heykeller dikmek, bayramlar ve matem günleri düzenlemekle Atatürk’ü putlaştırmakla meşguldürler. Atatürk’ün ölümünden beri inkılap prensiplerinin özü unutulmuş, yüzüstü bırakılmış, çiğnenmiştir. Hem de bizzat kendisine Atatürkçü diyenler tarafından!”
* * *
Neticede o meşhur ‘polit büro’ büyük ölçüde tasfiye oldu.
Ne kadar daha çırpınırlar bilmem...
Ancak ‘iş yapmaz-yaptırmaz’ muhalefet anlayışından, denetleyen-sorgulayan muhalefete geçiş açısından CHP’nin son kurultayı hayırlı bir sonuç doğurmuştur.
* * *
Bundan sonrası için tek dileğimiz zırt pırt Anıtkabir’e çıkıp, telefon faturasını bile Atatürk’e şikayet etmek yerine Ulu Önder’in şu sözlerini kendisine ilke edinmiş Atatürkçü siyasetçiler görmektir:
“Benim şahsen kuvvet ve kudretim, halkın bana gösterdiği emniyet ve itimattan ibarettir.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder