Candaş Tolga Işık Aziz Kocaoğlu neden yeniden aday olmuyor?
HABERİ PAYLAŞ

Aziz Kocaoğlu neden yeniden aday olmuyor?

24 Haziran seçimleri sonrası Kılıçdaroğlu’na karşı muhalefet bayrağını açan ilk isimlerden biri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ydu. Kocaoğlu, Muharrem İnce’nin genel başkanlığı için ciddi bir çaba gösterdi. Başarılı olamadı. Hal böyleyken yaklaşan yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterilmeyeceğini herkes biliyordu. Genel Merkez, Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmeyeceği mesajını İzmir teşkilatına çok net bir şekilde veriyordu. Tam da bu noktada Aziz Bey siyaseten akıllıca bir çıkış yaptı ve bir nev’i “Sen beni kovamazsın ben kendim istifa ediyorum” diyerek “aday gösterilmeyen” değil, “aday olmayan” pozisyona geçti. Kocaoğlu bu hamleyle koltuk peşinde koşan ancak o koltuğa layık görülmeyen ihtiraslı bir siyasetçi yerine, koltuğu elinin tersiyle itmiş, makamda mevkide gözü olmayan bir siyasetçi algısı yaratmak istiyor. “Algıcılık” benim işim değil. Benim işim olgu yani gerçek. Nedir o gerçek? Kocaoğlu aday gösterilmeyeceğinden emin olduğu bir makama yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

CHP İZMİR'DE KİMİ ADAY GÖSTERİRSE GÖSTERSİN KAYBETMEZ

CHP son yerel seçimde -ki Binali Yıldırım’dı AK Parti’nin adayı- yüzde 15 fark attı. İzmir’de CHP cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 13 milletvekili seçiminde yüzde 10’a yakın farkla yarışı önde bitirdi. Demem o ki İzmir’de seçmenin motivasyonunu CHP sempatisi değil, AK Parti antipatisi belirliyor. İzmirliler CHP’li büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden çok memnun olduğundan değil, o koltuğu AK Parti’ye vermek istemediklerinden CHP’ye oy veriyorlar. Adayın kim olduğu falan da kimsenin umurunda değil. Hal böyleyken CHP kimi aday gösterirse göstersin İzmir’de kaybetmez. AK Parti kimi aday gösterirse göstersin İzmir’de kazanamaz.

İZMİR'DE CHP'NİN ADAYI KİM OLUR?

CHP kulislerinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın adı geçiyor. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sıralar çok tuttuğu bir başka isim var: Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur. Atın fava bekleyin.

Haberin Devamı

BİR MACERANIN BAŞARILI OLMASI...

İsmet İnönü’ye ait muhteşem bir söz söyledi geçenlerde Serdar Ali Çelikler: “Bir maceranın başarıya ulaşması onun bir macera olduğu gerçeğini değiştirmez.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder