Candaş Tolga Işık AZİZ YILDIRIM NE OLACAK?
HABERİ PAYLAŞ

AZİZ YILDIRIM NE OLACAK?

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın hakkında verdiği hapis kararını 17 Ocak'ta verdiği kararla onamıştı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi bu kararı, incelenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Başsavcılık, karara itiraz etmezse Aziz Yıldırım’ın dosyası Çağlayan’daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığı’na ulaştıracak. İnfaz Savcılığı da Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Hakkı Şentürk dün bir açıklama yaptı. “Dosyayı hâlâ inceliyorum. Henüz mahkemeye göndermedim” dedi.

Bunun üzerine dün Aziz Yıldırım’a çok yakın bir kaç isimle konuştum... Anlaşılan Savcı Bey’in açıklamaları onları pek tatmin etmemiş. Diyorlar ki, “Dosya mahkemeye geldi. Ancak Fenerbahçe camiasındaki yansımalarını düşünerek Ankara’dan gelen talimatla bekletiyorlar. Muhtemelen önümüzdeki hafta apar topar infaz kararı çıkacak. Seçimden sonra oluşan yeni konjonktürde de yeniden yargılama ihtimali neredeyse sıfıra indi.”

Rivayet o ki Çağlayan’daki dostları Aziz Yıldırım’a “Hazırlan, perşembeden önce karar çıkacak” demiş.

Aziz Yıldırım’la Yargıtay kararının hemen ardından konuşmuştum. Başkan, daha o günlerde “Hazırım. Yeniden yargılamadan da umudum yok” demişti. Dolayısıyla, Aziz Yıldırım için bu haber sürpriz değil. Ancak Türkiye böyle bir karara hazır mı ondan emin değilim... Tam da “Ortalık sonunda sakinleşiyor” derken Fenerbahçe Başkanı’nı yeniden cezaevine göndermenin başta Fenerbahçe camiası olmak üzere sokakta yaratacağı tesiri düşünmek bile istemiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder