Candaş Tolga Işık Bahçeli siyaseten mantıklı bir hamle yaptı
HABERİ PAYLAŞ

Bahçeli siyaseten mantıklı bir hamle yaptı

MHP Lideri Devlet Bahçeli üç büyükşehirde MHP’nin aday göstermeyeceğini açıkladı. Ama şerhini de koydu: Aday/liste belirleme sürecinde Cumhur İttifakı’nın yapısına uygun isimler tercih edilecek. MHP’nin bu üç büyükşehirde seçimi kazanma ihtimali yok. Hal böyleyken kaybedeceği belli bir seçime partisini sokmak yerine, kazanma ihtimali güçlü ittifak ortağını destekleyerek büyükşehir yönetimlerinde söz sahibi olmayı tercih etmesi MHP açısından siyaseten son derece akıllıca bir hamledir.

DÖRT SORUDA 2019 YEREL SEÇİMLERİNİ NASIL ANLATIRSINIZ?

Haberin Devamı

1- AK Parti kimi aday gösterirse göstersin, ne vaat ederse etsin İzmir’de kazanma şansı var mı?

2- CHP kimi aday gösterirse göstersin, ne vaat ederse etsin Konya’da kazanma şansı var mı?

3- MHP kimi aday gösterirse göstersin, ne vaat ederse etsin Diyarbakır’da kazanma şansı var mı?

4- HDP kimi aday gösterirse göstersin, ne vaat ederse etsin Trabzon’da kazanma şansı var mı?

CHP GÖZ GÖRE GÖRE ŞİŞLİ'Yİ ELDEN ÇIKARIR MI?

CHP Yönetimi “Sarıgül’ü aday göstermesek de Şişli’yi kaybetmeyiz” diye düşünüyor. Sarıgül ise “CHP’den aday olmasam da kaybetmem” diyor.

Şişlililer mevcut belediye başkanı Hayri İnönü’den memnun değil. Tam da bu noktada Sarıgül’ün Şişli’deki gücünü gösteren çok net bir örnek var elimizde. Şişli’den aday olduğu son seçimde CHP Sarıgül’e karşı hiç kimsenin kazanma ihtimali olmadığını görünce seçmenin kafasını karıştırmak için adı “M. Sarıgül” olan bir aday çıkardı. M. Sarıgül yüzde 18 oy alırken Mustafa Sarıgül yüzde 58’le başkan seçildi. Demem o ki bunun şakası yok. Şişli’de Sarıgül adaysa Sarıgül kazanır. CHP’nin Sarıgül’ü Eyüp’e ikna etmesi parti açısından mantıklı bir hareket. Lakin, Sarıgül ikna olmazsa göz göre göre Şişli’yi kaybetmek siyaset tarihimize geçecek bir hata olur.

TERTEMİZ BİR ÇOCUK DİZİSİ: TOZKOPARAN

Türk televizyonlarında yayınlanan şiddet, entrika temelindeki dizi mantığından fena halde sıkılanlar için TRT 1’de Tozkoparan diye bir çocuk ve aile dizisi başladı. Dizi üç mesajın altını çiziyor. Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma, asla yalan söyleme, koşulsuz-amasız sev! Çocuğunuza ekran karşısında rahatlıkla izletebileceğiniz, toplumumuzun unutmaya başladığı değerleri hatırlatan bir dizi. Tavsiye ederim.

Haberin Devamı

GÜZEL ABİLERDEN BİRİNİ KAYBETTİK...

Tahir Günday bir Bozcaada efsanesi olan Çiçek Pastanesi’nin sahibi, adanın en güzel kalpli esnaflarından biriydi. Edebiyat seven, insan seven, çevreye duyarlı, vicdanlı, namuslu tertemiz bir gönül adamıydı.

Bahçeli siyaseten mantıklı bir hamle yaptı

Tahir Abi’yi dün maalesef kaybettik. Bir güzel abi daha ayrıldı bu dünyadan... Başta Bozcaadalılar olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder