Candaş Tolga Işık Bir davanın sonuna geldik
HABERİ PAYLAŞ

Bir davanın sonuna geldik

Gezi Parkı davasında tüm sanıkların beraatine, tutuklu tek sanık olan Osman Kavala’nın tahliyesine karar verildi. Çarşı davası görüldüğünde sanık koltuğunda arkadaşlarımızla beraber gönüllü olarak otururken demiştik ki “Bu dava bir FETÖ projesidir.

Hiçbir tutulur tarafı yoktur.” Tıpkı Çarşı iddianamesi gibi Gezi iddianamesi de dün çöktü ve çok şükür ki tamamı “FETÖ projesi” olan bir davanın daha sonuna geldik. Ancak davada yargılanan sanıkların bu süreç boyunca yaşadığı haksızlık nasıl giderilecek. (Osman Kavala başka bir davadan gözaltı kararı çıkarıldığı için bırakılmadı.)

Haberin Devamı

KERİZLERİN “GÜC”Ü ADINA GÜÇ SENDE ARTIK!

Tuğçe Işınsu isimli birinin, çıkardığı “Güç” isimli kitapla ilgili çektiği video dolaşıyor piyasada… Hanımefendi diyor ki “Bu kitap satın alanın enerjisine uyumlanır. Tılsımlı bir kitap. Başkasına verilemez. Yani bir evde kaç kişi varsa, o kadar alınacak.

Zaten çok ucuz internette 20 küsur lira mağazalarda 32 lira…” Tuğçe Hanım’ın bu yaptığının iki adı var. Birincisi, nitelikli dolandırıcılık; ikincisi ise karşısındaki salak yerine koymak. Hanımefendi yaptığının hangisi olduğunu kendi söylesin bize.

Ancak daha da vahim olan ne biliyor musunuz? Bu kitap şu ana kadar 11 baskı yapmış! Bu da şu demek 100 küsur bin kişi tarafından satın alınmış. Başka bir diyeceğim yok, bu ayıp sana yeter Türkiye!

SADECE İKİ AB ÜLKESİNDEN İYİYİZ!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre, 2020’ye ilişkin açıklamasında, mevcut brüt 2 bin 943 lira ve net 2 bin 324 lira asgari ücretin, AB üyesi ülkelere kıyasla çok iyi bir seviyede olduğunu söylemiş.

Üşenmedim baktım; Türkiye’de asgari ücret şu anki haliyle 448 euro! 23 AB ülkesi arasında bunun altında kalan sadece iki ülke var: Letonya (430 Euro) ve Bulgaristan (312 Euro). Sayın Bakanımızdan rica etsek bu nasıl bir iyiliktir bize anlatabilir mi?

BU KEZ ALKIŞI HAK ETTİ VALİ BEY...

Konya Valisi düğün konvoyları rezilliğiyle ilgili “Geleneklerimizde böyle bir şey yok, trafiğe çıkıp da herkesin mülkü olan, herkesin hakkı olan ve kamuya açık alanda etrafı rahatsız edici, trafiği tıkayıcı, ambulansı, polisi, itfaiye aracını engelleyici veya bir yere yetişmekte olan diğer vatandaşlara engel teşkil eden uygulamalara sahip çıkmak mümkün değil” demiş.

Haberin Devamı

Vali Bey’i en son karşısındakinin oturuşunu beğenmeyip yüzlerce insanın ortasında azarladığı o talihsiz hadiseden dolayı eleştirmiştim. Hâlâ aynı noktadayım. Ama bu sözleriyle alkışı hak etti. İçişleri Bakanlığı bir genelgeyle Vali Bey’in de altını çizdiği, hayatı felç eden bu düğün konvoyculuğuna mani olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder