Candaş Tolga Işık Bir halk sağlığı sorunu olarak nepotizm!
HABERİ PAYLAŞ

Bir halk sağlığı sorunu olarak nepotizm!

Nepotizm, Türkiye’de sadece siyasette değil yaşamın her alanında karşımıza çıkan belki de son 60 yıla damgasını vuran büyük bir bela. Türk Dil Kurumu en basit haliyle “akraba eş dost kayırmacılığı” diye tanımlıyor nepotizmi. Türkiye’de artık ne yazık ki “kalıtsal” bir viral hastalık halini aldı. Ciddi anlamda mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorununa dönüştü. Son yapılan yerel seçimlerin ardından belediyelerden gelen atama haberleriyle bir kez daha gündemimize girdi nepotizm.

Gündeme bakıyoruz da, CHP’li, AK Partili, MHP’li belediyeler eş, dost, akraba kayırmada adeta birbirleriyle yarışıyor. AK Parti kurulduğu dönemde aslına bakarsanız bu konuda çok kararlı bir adım atmış ve tüzüğüne belediye başkanı, bakan, vesaire.. konumdaki kişilerin yakınlarının aday dahi gösterilmesini yasaklamıştı. Lakin bu kural da zaman içinde esnetildi ve sonunda uzay boşluğundaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Tam da bu noktada CHP’li Özgür Özel’in Meclis’e getirmeye çalıştığı yasa tasarısı çok önemli. Bu tasarı yasalaşırsa belediye başkanları hiçbir şekilde yakınlarını belediyeye alamayacak. Belediye başkanları belediyeden kendileri için bir tek maaş dışında maaş alamayacak.

SENİNLEYİZ VEDAT MİLOR REYİZ!

Vedat Milor’un Burgazada’da yolu işgal eden masalara itirazı üzerine restoran sahipleriyle girdiği tartışmaya dair bir tanıdığımın çektiği görüntüleri seyrettim. Görüntüleri Vedat Milor’a da yolladım. Restoranın masalarının yolu nasıl işgal ettiğine dair bir de fotoğraf gönderdiler.

Bir halk sağlığı sorunu olarak nepotizm

Çok net bir şekilde görülüyor ki, Vedat Milor haklı. Masalar biraz daha uzarsa yolun o kısmını ancak denizden yüzerek geçebileceksiniz! İşin sözlü şiddet, itip kakma kısmına ise hiç girmiyorum. Büyük ayıp.

NİYE BOZTİD YAZIYORUM?

Bozcaada’da Turizm İşletmeciler Derneği (BOZTİD) Başkanı tarafından sokak ortasında sözlü taciz ve hakarete uğradım. Konu yargıda...

Saldırıyı gerçekleştiren BOZTİD Başkanı WhatsApp grupları üzerinden diğer esnafı da yanına almaya çalışıyormuş “Niye BOZTİD’in adını karıştırıyor. Buna tepki göstermeliyiz” diyormuş. Niye karıştırıyorum biliyor musunuz? Çünkü yol ortasında sırf yazımı beğenmediği için sözle tacizde bulunan arkamdan anneme küfreden kişi BOZTİD Başkanı da ondan!!! Ve bu skandala rağmen istifa etmek yerine bir de kendine yandaş toplamaya çalışıyor. Ama durun, çok yakında Bozcaada’da bu işe bizzat devlet dur diyecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder