Candaş Tolga Işık BİR HAYALİM VAR…
HABERİ PAYLAŞ

BİR HAYALİM VAR…

Beşiktaş Yönetimi büyük bir iş başarıyor. Ezeli rakipleri de dahil, Türkiye’deki bütün futbol kulüpleri, tamamı devlet tarafından inşa edilen stadyumlara kurulurken, Beşiktaş kendi imkanlarıyla stadını yıkıp yine kendi imkanlarıyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel stadyumlarından birini tamamlıyor.

Burada en büyük başarı hiç şüphe yok ki, İnönü Stadı inşaatının temeli atıldığı gün itibarıyla ofisini daha doğrusu hayatını şantiyeye taşıyan Başkan Fikret Orman’ın... Başkan’ın özverisini, emeğini ve Beşiktaş’a kattığı bu büyük eseri tarih yazacak.

Haberin Devamı

Stat, haftaya bugün (10 Nisan 2016) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açılacak. Gezdim, gördüm... Dünya standartlarında, dört dörtlük bir stadyum geliyor.

O stada çok yakışacak, oraya Beşiktaş’ın mührünü vuracak bir hayalim var! Stat inşaatında yaklaşık bine yakın işçi çalıştı. Başlarında Fikret Orman, gece-gündüz, yaz-kış demeden çalıştılar. Sıradan bir inşaatta çalışır gibi değil, kendi evlerini-yuvalarını yapar gibi çalıştılar. Vodafone Arena’da keşke bu işçi arkadaşların hepsinin adlarının hatta resimlerinin bulunduğu bir duvar/ bölüm olsa... Resmi açılışın ardından Beşiktaş’ın taraftarıyla buluştuğu ilk maçta (11 Nisan 2016) Büyük Beşiktaş taraftarına ayakta alkışlatsak onları... İnsanız, hepimiz göçüp gideceğiz bu diyardan. Bıraktığımız güzelliklerle hatırlanacağız... Beşiktaş’ın yeni stadını elleriyle inşa eden bu emekçilere, evlatları-torunları için gurur vesilesi olacak, onları ölümsüzleştirecek böyle bir jest yapmak Beşiktaşlılık ruhuna çok yakışmaz mı?

Umarım altına bütün Beşiktaşlıların imza atacağından emin olduğum bu hayali Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da paylaşır. İnönü, bir stadyumdan çok daha fazlasıydı, bir mabetti... Orayı mabet kılan duvarlarındaki beton ve demir değil, taraftarından yönetimine, futbolcusundan malzemecisine kadar o stadı dolduranların ruhuydu. Ne demişti Cemal Süreya? “Beşiktaş, sermayesi insan olan bir kulüp...” İçinde “Beşiktaş” geçen her cümlenin, her eylemin, her nesnenin tıpkı içinden Beşiktaş geçen her insanın olduğu gibi ortak bir özelliği var: Emek ve alın teri. Biz hepimiz bu yüzden Beşiktaşlı değil miyiz? Vodafone Arena’nın son model tavanıyla, müthiş tribünleriyle, çimiyle, her bir tuğlasıyla... gurur duyuyoruz elbet. Ama bizim için esas gurur, yönetiminden işçisine orası için harcanan emek ve akıtılan alın teridir. Vodafone Arena, İnönü gibi bir mabet olacaksa bu sayede olacak

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder