Candaş Tolga Işık Bir partiden aday adayı olan başka partiden aday olamaz mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bir partiden aday adayı olan başka partiden aday olamaz mı?

2019 yerel seçim sürecine partisinden aday olamayınca istifa edip başka partiden aday olanlar damga vurdu. Lakin bir grup hukukçunun iddiası o ki bu durum yasaya aykırı! İddia şu: “Bir kimse bir partiden aday adaylığını açıkladıktan sonra istifa edip bir başka partiden aday olamaz.” Peki, kanun ne diyor? Madde 40: Bir kimse bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez ve partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamaz.

Kimi hukukçular diyor ki, kamuoyuna açıkça bir partiden aday adayı olduğunu duyuran bir kimsenin o partinin MYK/Parti Meclisi gibi en üst düzey karar alma organında adaylığının oylanmış olması ilgili kanunda bahsi geçen “önseçime veya merkez adaylığı yoklamasına” katılmış olma durumuyla hukuken eştir. Parti genel merkezleri bu isimler için YSK’ya başvuruda bulunurlarsa adaylıkları düşer.

Haberin Devamı

Bazı hukukçuların itiraz ettiği bu iddia son derece önemli! Birçok merkezde seçim sonucunu direkt etkileyecek bir karar. İki gündür YSK Başkanı Sadi Güven’i arıyorum. Özel kalemiyle konuştum. Cep telefonundan aradım. Ancak Sayın Başkan’a bir türlü ulaşamadım. Ulaşabilseydim bu işin aslını öğrenip buradan yazacaktım. Mecburen buradan sormak durumunda kaldım: Sayın Başkan bu işin aslı nedir, bir açıklama yapsanız da herkes işin doğrusunu öğrense?

NEREDEN BİLEYİM ADAY OLDUĞUNUZU?

Bakanlık yaptığı dönemde kendisini gördüğüne çok sevindiğini söyleyen vatandaşa ne demişti İdris Naim Şahin? “Yok ya. Nereden bileyim sevindiğini hadi bir takla at da göreyim.” CHP, İYİ Parti derken sonunda Saadet Partisi’nden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu diyorlar Şahin için. Nereden bileceğiz aday olduğunu? Acaba bir takla atsa da görsek mi?

ADAM HAKLI!

Özay Şendir’in VİVA Radyo’daki programına katılan Gürsel Tekin CHP’nin İstanbul adayları için şöyle söylemiş: “İstanbul’da ben 10 tane mahalle söylesem ve 10 gün de süre versem ve desem ki; ‘Gidin bu mahalleleri bulun, bulurlarsa siyaseti bırakırım.” Gürsel Tekin’i seversiniz sevmezsiniz bilmem ama şuna kimse itiraz edemez herhalde: Tekin, CHP’nin İstanbul’u en iyi bilen ismi... Ve söylediklerinde o kadar haklı ki!

Haberin Devamı

MÜGE ANLI'NIN İLK ÜÇTE OLMADIĞI BİR LİSTE YOK HÜKMÜNDEDİR!

Gezici araştırma şirketinin yaptığı Türkiye’nin en güvenilir isimleri listesi çok konuşuldu. Ancak ilk 10 kişiye bakınca çok büyük bir eksik göze çarpıyor. Kim o? Müge Anlı! Anlı, bu araştırmaya göre Türkiye’nin en güvendiği 10 isimden biri değil. Yanlış anlaşılmasın O Müge Anlı ki polisin, savcının çözemediği kriminal dosyaları çözüyor. Faili meçhul cinayetleri aydınlatıyor. Bin yıldır bulunamayan kayıpları buluyor. İzlenme rekorları kırıyor. O listede de çok yakın dostlarım var. Müge Anlı’yı ne tanırım ne de bir kez konuşmuşluğum vardır. Ama ortada bir realite var! Kimse kusura bakmasın, bırak ilk 10’u şu an Türk halkının en çok güvendiği ilk 3 isim arasında Müge Anlı yoksa o liste de yok hükmündedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder