Candaş Tolga Işık Bir Wikipedia anısı!
HABERİ PAYLAŞ

Bir Wikipedia anısı!

Yıllar önce bir sabah telefonum çaldı, arayan Lütfi Arıboğan’dı. Gazetenin birinci sayfasından verdiğimiz bir haberle ilgili her zamanki beyefendiliğiyle bir düzeltme için arıyordu. “Fotoğrafımın üzerine bastığınız özgeçmişimi nereden aldınız?” diye sordu.

“Bilmiyorum, neden bir yanlışlık mı var?” dedim. “Adım dahil tüm bilgiler ya eksik ya yanlış” diye cevap verdi. Ertesi gün düzelttik.

Ama hep birlikte Wikipedia’yı “kaynak” sanma hatasına düşmüştük. AYM, dün Wikipedia yasağıyla ilgili “hak ihlali” kararı verince aklıma geldi bu anı, paylaşmak istedim. Yasağın her türlüsüne karşıyız ama Wikipedia’da her okuduğunu “gerçek” sanmaya da en az o kadar karşıyız!

Haberin Devamı

İKİ BUÇUK MİLYAR TL!

TAV, Atatürk Havalimanı’nın iptaliyle kendisine devletin ödeyeceği tazminatı açıkladı: 389 milyon Euro. (İki buçuk milyar TL) Peki ekonomide her bir kuruşun önemine vurgu yapılan, tasarrufun hayati öneme sahip olduğu böyle bir dönemde iki buçuk milyar tazminat neden ödenecek?

2021’e kadar olan sözleşme 2019’da bitirildiği için… Arkadaş, üçüncü havalimanına karşısın ya da değilsin o başka mevzu ama şu paraya yazık değil mi?

Üçüncü havalimanını bir sürü eksiğiyle 2019’da açmak yerine bir buçuk yıl bekleseydik de 2021’de açsaydık; iki buçuk milyar TL devletin kasasında kalsaydı ne kaybederdik? Yazık, günah…

ARDA TURAN GALATASARAY’A DÖNMEK ÜZERE…

Arda dönmek istiyor, Başakşehir Arda’nın yuvasına gitmesini istiyor. Peki Galatasaray tarafı ne diyor? Dün Galatasaray cephesinden çok ama çok önemli ve transferde yetkili-etkili bir isimle konuştum.

Arda’nın yuvasına dönüşü için “Neden olmasın?” dedi. Bana göre şayet sözleşme detaylarında anlaşılırsa Arda Turan’ın Galatasaray’a dönüşü tamamdır diyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder