Candaş Tolga Işık Birbirinizi yemeyin, kaz yiyin!
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinizi yemeyin, kaz yiyin!

Cüneyt Özdemir’in “Taksicilerden sonra Türkiye’nin en etkili lobisi” dediği Kars Lobisi daha doğrusu KAZ Lobisi önceki akşam İstanbul Koşuyolu’ndaki TİKE restoranda tarihi bir zirve gerçekleştirdi!!! Ama ne zirve! Kimler yoktu ki? Selçuk Şirin, Doğan Şentürk, Deniz Zeyrek, Hadi Özışık, Erdal Torunoğulları, Serdar Ali Çelikler, Barış Yarkadaş, Nedim Şener, Ural Aküzüm ve Erhan Öztürk. Zirveye aslen Kağızmanlı olduğunu iddia eden benim Rizeli olduğunu sandığım ancak yemek sırasında Erzurumlu olduğunu öğrendiğim sevgili İsmail Saymaz ve Kafkas kontenjanından KAFA’nın sevilen yazarı Gökhan Dağıstanlı da gözlemci olarak katıldı.

Haberin Devamı

Gecenin sürprizi ise yemeğe Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in katılımı oldu. (Deniz Zeyrek’in son kaz davetinde yaşananlardan sonra yeniden bir kaz buluşmasına katılımlarından ötürü bu iki siyasetçiye üstün cesaret ödülü vererek başladı gece…) Bu arada Bingür Sönmez Hoca, usta oyuncu Zafer Algöz ve gazeteci Mahmut Övür son dakika mazeret bildirerek zirveye katılmadılar. Her ne kadar üçünün de mazeretleri inandırıcı bulunmadıysa da neticede abilerimizdir diyerek ses etmedik.

DENİZ ZEYREK KAZ’A ŞERH KOYDU!

Ben ilk kez kaz eti yedim. Ne yalan söyleyeyim “bayıldım” diyemeyeceğim. Beyaz etten çok kırmızı et tadında, sert ama özellikle bulgur pilavı ve hoşafla birlikte lezzetli bir etti. Kaz konusunda lobinin yetkili ismi Deniz Zeyrek’in “Böyle kaz olmaz, bu olmamış” diyerek hem kaza hem de Kars’ın yöresel lezzetlerinden “piti”ye benzer yemeğe şerhini koyduğunu belirtmek zorundayım. Bu arada Deniz’in Kars’tan getirdiği Sımışka (iri, siyah çekirdek) bence masanın yıldızıydı.

İSMAİL SAYMAZ’IN NE İŞİ VAR ORADA?

Masada bombayı Doğan Şentürk patlattı, “Yahu arkadaşlar keşke nöbetleşe gelseydiniz, herkes burada akşam televizyonda kim tartışacak?” En büyük makara her biri tartışma programlarının yıldızı olan gazeteci dostlarımızdı. Fotoğraflar sosyal medyaya düşünce bir hanımefendi şahane bir yorum yazdı, “Heh şöyle ya, birbirinizi yemeyin kaz yiyin!”

Haberin Devamı

Kaz Lobisi, bu ilk zirvede ayrıca Selçuk Şirin Hoca’nın okul öncesi eğitimde Türkiye’nin kaderini değiştirecek 1 milyon kitap projesine topyekun destek kararı aldı. İsmail Saymaz’ın fahri Karslı ilan edilmesi de oy birliğiyle kabul edilirken, lobinin isim babası Cüneyt Özdemir’i Hadi Özışık’ın ev sahipliğindeki bir sonraki genişletilmiş Karslılar zirvesine davet edip teşekkür plaketi sunulması uygun görüldü.

GÜZEL ÜLKENİN GÜZEL İNSANLARI…

Şaka bir yana uzun süredir gülmediğimiz kadar güldük. Farklı fikirlerde olsak da aynı masada sohbet edebilmenin, birbirinden şüphe etmeden dostça yan yana oturabilmenin tadını çıkardık. Her birimizin ortak paydası olan memleketimiz Kars, aslında ne güzel bir ülkede ne güzel insanlarla birlikte yaşadığımızı hatırlattı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder