Candaş Tolga Işık Birinin bu süreci koordine etmesi şart!
HABERİ PAYLAŞ

Birinin bu süreci koordine etmesi şart!

Hem Sağlık Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı salgın sürecini çok iyi götürüyor. Başta her iki bakan olmak üzere arkalarındaki teşkilatlarının ortaya koydukları insan üstü gayret ve samimiyeti inkar edecek değiliz. Kimseye haksızlık yapmayalım; Maliye’den Adalet’e tüm bakanlıklarda bir salgın seferberliği var bu günlerde…

Ancak salgının başarıyla yönetilmesi sadece bakanlıkların tek başına gösterdiği performansla değil, bunların tümünün koordinasyonuyla mümkün.

Ve ortada bir gerçek var ki koordinasyonun sağlanması noktasında tüm bakanlıklar kendi alanlarında çabalarken kabine dışında sözünün hükmü olan birinin bu işi koordine etmesine büyük bir ihtiyaç var. Direkt Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı çalışacak, bakanlıklar arasındaki koordinasyondan sorumlu bu kişinin CHP’li ya da başka partili olması hayal; tabii ki iktidar partisinden ağırlığı olan bir isim olacak.

Haberin Devamı

Sevgili meslektaşım Cüneyt Özdemir’le dün konuşurken o da aynı konudaki eleştirisini dile getirdikten sonra salgın sürecinin koordinasyonunu üstlenecek ve muhtemelen herkesin üzerinde hem fikir olacağı bir isim attı ortaya: Binali Yıldırım. Cüneyt’e katılıyorum ve destekliyorum. Binali Bey partideki ağırlığı ve devlet tecrübesiyle mantıklı bir öneri ama son karar tabii ki Cumhurbaşkanı’nın…

ÇARE YOK, İSTANBUL’DA TEDBİRLER ARTIRILACAK!

Hasta sayılarındaki artış ve bu istatistiklerde İstanbul’un payı ortada. Sağlık Bakanı’nın “İstanbul’u tutamıyoruz” açıklaması çok önemli.

Kapatılan yerler, 65 yaş üstü, 60 yaş üstü, 20 yaş altı, risk gruplarına yönelik sınırlandırmalar, şehirlerarası toplu taşıma araçlarıyla seyahatin yasaklanması derken şayet hasta sayıları bu şekilde artmaya devam ederse İstanbul için alınacak tedbirlerin daha da artırılması ve sınırlarının genişletilmesi kaçınılmaz. Temel ihtiyaçların sağlanması noktasında bir kesintiye imkan vermemek suretiyle İstanbul özelinde kısıtlamaların genişletilmesinden başka çare yok.

HELAL OLSUN MANSUR BAŞKAN!

Mansur Yavaş, Ankara’da müthiş işler yapıyor. Ve farkında mısınız ne bir televizyona ne gazeteye hiçbir yere çıkmıyor. Bu süreçte tek bir röportaj vermiyor. Bilgilendirmeleri kendi sosyal medya kanalından yapmakla yetiniyor.

Haberin Devamı

Bu durum başta ben olmak üzere hiçbir gazetecinin hoşuna gitmiyor ama bir yandan da böyle bir kriz süreci devam ederken kendisini sadece seçildiği şehre, vatandaşa adayan böylesine sade böylesine düz bir siyasetçi görünce çok mutlu oluyoruz. Mansur Yavaş’a helal olsun, bugünlerin gizli kahramanlarından biri de o.

BUNUN CEZASI NEDİR?

Karantinaya alınacağını öğrenince polislerin suratına tüküren bir adam vardı, sonra bir yurtta karantina alınmasına tepki göstermek için yurt müdürüne saldıran bir adam daha… En son dün İstanbul’da öksürerek vatandaşı korkutup gasp etmeye kalkan heriflerin haberi düştü önümüze…

Kurallara uymayanlara para cezası kesiyor polis, çok da iyi yapıyor ellerine sağlık. Fakat bu tip, insanlara kasıtlı olarak hastalık bulaştırmaya çalışanlar ya da hastalık üzerinden korku yaratıp suç işleyenlere hangi kanun üzerinden ne dava açılıyor bilmek istiyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder