Candaş Tolga Işık "Bize ne dolardan?" diyen arkadaşları piste alabilir miyiz?
HABERİ PAYLAŞ

"Bize ne dolardan?" diyen arkadaşları piste alabilir miyiz?

Döviz kurunda son 1 yılda yaşanan dalgalanmayla ilgili endişeleri “Bize ne kardeşim el alemin parasından, doları olan düşünsün” diye beyin yakan bir mantıkla yanıtlayan hatta işi meydanlarda dolar yakarak protestoya dönüştürenlere demiştik ki:

“O iş öyle değil, hele bu kadar dışa bağımlı bir ekonomide hiç değil.” Bakın dün doğalgaza 1 ay içinde ikinci zam haberi geldi. 30 gün içinde yüzde 32 arttı doğalgaz fiyatı. Artmak da zorunda!

Çünkü doğalgazı dışarıdan alıyoruz. Dolarla! “Seçim var” diye doğalgaza zammını tutabilirsin. Erteleyebilirsin. Ama ancak bu kadar erteleyebilirsin. Seçim bitip de üstünden birkaç ay geçince döviz kurundaki değişimi fiyata yansıtmak zorundasın. Demek ki neymiş? Bize ne dolardan değilmiş.

Haberin Devamı

CAMİDE KAVGA ETMEK...

Bir camide cuma namazı hutbesi okunuyor. Konu 30 Ağustos Zafer Bayramı olup da hutbede tek satır Atatürk geçmeyince cemaatten bir grup bu durumdan rahatsız olup camiyi terk etmeye başlıyor.

Bundan rahatsız olan başka bir grup ile aralarında sözlü tartışma başlıyor. İş itiş kakışa kadar varıyor. İmam çaresiz cemaati sakinleştirmeye çalışıyor, durumun kendisiyle alakalı olmadığını açıklamak zorunda kalıyor:

“Diyanet’in gönderdiği metni okumak zorundayım.” Yanlış anlamayın bütün bunlar caminin içinde oluyor! O hutbede Atatürk’ün adının geçmemesi bir skandaldır.

Ama 2019 yılında bu ülkede insanların artık camide bile kavga edebilir hale geldiğini görmek nedir, onun adını siz koyun! “Yahu bu ülke ne hale geldi?” diye bir soru var ya, sanırım o soruyu sormanın tam zamanı!

ÇEVRE BAKANI ARADI, MÜJDE VERDİ!

Bu cennet ülkeyi bizden sonraki nesillere en azından aldığımız gibi bırakmak istiyorsak çevremizi korumak zorundayız. Bugün başta denizlerimiz olmak üzere çevreyi en çok tehdit eden başlıklardan biri plastik kullanımını azaltmak zorundayız.

Hükümet naylon poşet yasağı getirerek cesur ve doğru bir adım attı. Fakat yetmez. Geçenlerde yazmıştım, esas büyük sorun tek kullanımlık plastik malzemeler. Akdeniz’de alınan derin deniz örneklerinin yüzde 98’inde plastik saptandı.

Haberin Devamı

Sorunun en büyük kısmını da 2 dakika kullanıp attığımız tek kullanımlık plastikler oluşturuyor. Avrupa Birliği (AB), çatal, plastik pipet, kulak çubuğu, tabak, bıçak, kaşık, içecek karıştırıcıları ile köpük gıda kapları ve içecek bardakları gibi tek kullanımlık ürünleri yasakladı.

Dün Çevre Bakanı Murat Kurum aradı. Dedi ki, “Tek kullanımlık plastik malzemelerle ilgili düzenlemeyi tamamladık. Yakında açıklayacağız. Hedefimiz naylon poşet gibi buradaki tüketimi de azaltmak. Vatandaşın da desteğiyle bunu da başaracağız.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder