Candaş Tolga Işık Bizi kim vurdu?
HABERİ PAYLAŞ

33 vatan evladı şehid oldu. Kim tarafından? Suriye’deki rejim güçleri! Putin de dün gözümüzün içine bakarak şöyle söyledi: “Sizi biz vurmadık Esad vurdu.” Ulan Suriye’de rejimin gücü mü var, daha da ötesi Suriye’de bir rejim mi var? Suriye şu an tek bir denklem var Esad eşittir Rusya. Rus uçağı değilmiş de Esad’ın uçağıymış da… Geçin bunları! Suriye’de Putin’in izni ve haberi olmadan bırak uçağı sinek uçamaz.

Esad kalkacak oturduğu koltuktaki yegane dayanağı olan Rusya’dan icazet almadan Türk ordusuna saldıracak. Buna kargalar bile gülmez! Rusya Devlet Başkanı Putin dün bir de utanmadan çıkıp Türkiye’ye başsağlığı diliyor.

Haberin Devamı

Hani bir söz vardır: Tilkiyle plan yapar, kurtla avlanır, koyunla yas tutar. Hiç lafı eğip bükmeyelim katil kim varın siz tartışın ama azmettiricinin kim olduğu çok açık: Putin.

DEVLET KENDİ KOYDUĞU YASAĞA UYMAZSA…

Sosyal medyanın başı boşluğuyla ilgili bu köşede 50 tane yazı yazmışımdır. Bu mecranın dingonun ahırına dönüşünü, her türlü iftiranın, hakaretin, dezenformasyonun merkezi oluşunu milyon kere eleştirdim. Sansürlemeden hukuken denetlenebilir olması gerektiğini savundum.

Şimdi aynı ben diyorum ki dünkü şehit haberlerinin ardından neredeyse 24 saat Twitter’ı yasaklamak olacak iş değildir. Artık teknolojinin nimetleri sayesinde yasaklamak filan da mümkün değil zaten, yasakladığını sanıyorsun sadece.

Basit bir VPN programıyla -hele bir de yasaklanıncaherkes daha da yoğun ilgi gösteriyor bu platformlara. Ayrıca daha da ironik bir tablo vardı dün: Devletin Twitter’ı yasakladığı dakikalarda bakanlar, bakanlıklar, resmi kurumlar tweet atmaya devam ediyordu. Koyduğu yasağa kendi bile uymayan bir devlet olur mu? Yapmayın bunu.

YERİMİZ TABİİ Kİ DEVLETİMİZİN YANI!

PKK’sı, YPG’si, FETÖ’sü, Amerikası, Esad’ı, Putin’i kimin eli kimin cebinde, kim kimin maşası belli değil. Ambulanslara varıncaya kadar bomba yağdırılan alçak bir saldırıda 33 evladımız şehit edilmiş. Böyle bir ortamda, siyasi eleştiri yapılmaz. Yerimiz tabi ki devletimizin yanıdır.

Ama devletimiz de artık kendi yerine bir karar versin lütfen! Bu ülkenin tek bir istikameti vardır o istikamet de ne Amerika ne de Rusya’dır! O istikamet, temel ilkesini misakı milli sınırları dahilinde herkesle hele ki Ortadoğu denen çukura hiç bulaşmadan mümkün olan tüm şartları zorlayarak barış içinde yaşamak olarak koyan Atatürkçülüktür.

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KORKUSU GERÇEK OLDU

Suriye’de askerlerimize düzenlenen saldırının hemen ardından yıllardır yapmamız gereken bir işi sonunda yapabildik: Gitmek isteyen mülteci, göçmen için sınır kapılarımızı açtık.

Avrupa’nın en büyük korkusu gerçek oldu. Yok öyle işkembeyi kübradan insan hakları, demokrasi, özgürlük dersi vermek…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder