Candaş Tolga Işık Bölükbaşı'na özür borcu olanlar var!
HABERİ PAYLAŞ

Bölükbaşı'na özür borcu olanlar var!

Haberin Devamı

2011 seçimlerine sayılı günler kala farkliulkuculuk.com isimli internet sitesinde MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin kasetler yayımlanmaya başladı. Bu kaset kumpası sonrası 7’si genel başkan yardımcısı olmak üzere 10 üst düzey MHP’li yönetici istifa etti.

İstifalara sebep olan kasetleri yayımlayan sitenin Faruk Bayındır tarafından finanse edildiği tespit edildi. Bayındır, FETÖ’nün en kilit isimlerinden biriydi.

FETÖ’nün işlediği ve örtbas ettiği birçok suçun bizzat merkezinde yer alıyordu. FETÖ’cü Bayındır şimdi nerede mi?

15 Temmuz’dan hemen sonra diğer örgüt üyeleri gibi Amerika’ya kaçtı. Sahibi olduğu Tarkim Havacılık şirketine de kayyum atandı.



Bunu şimdi neden mi hatırlatıyorum?

Çünkü o kaset komplosunun en büyük mağdurlarından biri Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli diplomatlardan Deniz Bölükbaşı dün vefat etti.

Deniz Bey’le MHP’de siyaset yaptığı yıllarda tanışmıştım. İdeolojik olarak farklı noktalar da dursalar da onu hep İsmail Cem’e benzetmişimdir. İkisi de Ankara’da eşi benzerine nadir rastlanan düzgünlükte, kaliteli adamlardı.



Bakmayın şimdi işkembeden sallayanlara... MHP’ye yönelik 2011’deki kaset kumpasında başta kendi partilileri olmak üzere hiç kimse Bölükbaşı ve diğer FETÖ mağduru isimlerin yanında durmamıştı.

Tıpkı Baykal’a düzenlenen komploda olduğu gibi önce kendi partilileri satmıştı bu insanları...

Televizyon ekranlarında tartışma programlarına çıkıp “ahlak dersi” verenler mi istersiniz, sözüm ona “siyasi etik” adına MHP yönetimini topluca istifaya davet edenler mi?

Arşivler ortada, “Yahu kardeşim size ne bu insanların özel hayatlarından! Bu adamlar hırsızlık mı yaptı, rüşvet mi yedi, bu kumpaslara kelle vermeyelim artık” diyebilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu.



Geçmişe dönüp hatalarımızı düzeltme şansımız yok. Deniz Bölükbaşı’nı geri getiremeyeceğimiz gibi...

Ama geçmişteki hatalarla yüzleşerek en azından geleceği kurtarabiliriz.

Başta kendi partilileri -MHP’liler olmak üzere o dönem Ankara’da siyaset yapan herkesin Deniz Bölükbaşı’na bir özür var.

Umarım Deniz Bölükbaşı’nı son yolculuğuna uğurlarken bu özrü dilemeyi ihmal etmezler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder