Candaş Tolga Işık Böyle bir salgını saklayabilecek bir devlet yok!
HABERİ PAYLAŞ

Böyle bir salgını saklayabilecek bir devlet yok!

Türkiye’de koronavirüs vakası çıksın diye adeta kendini paralayan bir güruh var. Sağlık Bakanı anlattı, uzmanlar anlattı. Fakat ülkemizde ne yazık ki öyle bir gerizekalı grubu var ki bunlara hiçbir şey anlatamıyorsunuz. İran’ın durumu ortada! Bu iş öyle saklanabilecek bir şey değil. İtalya’nın durumu ortada salgın yayılmaya başladığında hayatı felç eder.

Neyi, nasıl saklıyorsun? Kaldı ki dünyanın her tarafından bu derece yayılmış bir salgın varken şu an Türkiye’de teşhis edilmiş vaka olup olmamasının bir anlamı da kalmadı artık. Bugün çıkmazsa yarın çıkacak. Ama çıkacak. Şunu bilelim: Korona olan herkes ölmüyor.

Haberin Devamı

Yaşlı, eşlik eden kronik rahatsızlığı bulunmayan vakalar bir grip gibi atlatabiliyor bu viral hastalığı. Bu saatten sonra meşgul olmamız gereken komplo teorileri değil, şu sorular: Biz ne kadar hazırlıklıyız bu salgına? Yayılmasına dair ne gibi bir tedbir aldık, alıyoruz?

BİR EKONOMİK KRİZ OLARAK KORONA

Korona salgını artık sadece bir sağlık krizi değil, aynı zamanda dünyayı kasıp kavuran bir küresel ekonomik kriz de! Salgın yüzünden her gün yeni bir ülke şalteri kapatırken küresel düzeyde işleyen neredeyse hiçbir sektör kalmadı. Ve görünen o ki yaz başına kadar bu durum devam edecek.

Türkiye gibi kırılgan bir ekonomiye sahip ülke saçma sapan dedikodularla, komplo teorileriyle meşgul olmak yerine bu küresel ekonomik krize dair tedbirlerle meşgul olmalı. Türkiye’nin Çin’le ithalata dayalı sektörlere dair bir B planı var mı?

Avrupa’da bırak bir ülkeden başkasına gitmeyi şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Kongreler, organizasyonlar, hatta liglerin bile iptal edildiği bu dönemde Türkiye turizmi ilerleyen günlerde kendisini bekleyen tehlikenin farkında mı?

PUTİN'İN BEKLETİLDİĞİ PROTOKOL GÖRÜNTÜLERİNİ SERVİS EDEBİLİRLER Mİ?

Cumhurbaşkanı’nın liderliğindeki Türk heyetinin Kremlin’de iki dakika bekletilmesine dair görüntüler servis edildi. Protokol gereği Kremlin’de, Beyaz Saray’da veya Beştepe’de herkes bekler, bekletilir. Bunda bir anormallik yok.

Anormal olan bu görüntülerin Rusya merkezli bir kanal tarafından altına kronometre koyup dünyaya servis edilmesinde… Rusya’da bunun benzerini Putin için yapabilirler mi mesela? Rusya bu kadar özgür bir ülke mi? Değil.

Haberin Devamı

O halde Putin’in canını sıkacak bir haber yapmanın bedelini son derece iyi bilen Rus meslektaşlarımız bu haberi nasıl, kimin talimatıyla yaptı? Maksat ne? Türkiye’deki çok değerli Putinsever arkadaşları cevap için piste alabilir miyiz?

İREM YAMAN

İrem Yaman’ın olimpiyat kadrosuna alınmayışına dair çıkışını başarılı bir sporcunun hırsı diyerek anlamaya çalışabiliriz. İrem’in kariyerinde daha çok turnuvaya katılıp, ülkesine daha çok madalyalar getireceğine inancımız tam olduğundan bu konuyu çok da büyütmeden hızlıca kaparız.

Lakin İrem’in de anlamasını istediğimiz bir şey var: Sporda sahip olduğunuz madalyalar, dünya sıralamasındaki yeriniz sizin kariyeriniz açısından değerlidir. Fakat katılacağınız turnuvalarda akıbetinizi geçmişte kazandığınız madalyaların sayısı değil, o turnuva öncesi performansınız belirler.

Haberin Devamı

İrem’e yakışan kendisini iki kez yenerek olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Hatice Kübra’ya başarılar dilemektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder