Candaş Tolga Işık Bozcaada'da sokak ortasında taciz ve hakaret!
HABERİ PAYLAŞ

Bozcaada'da sokak ortasında taciz ve hakaret!

Artık sokaklarında insanların linç edilip öldürüldüğü, para kazanmanın tek mevhum haline geldiği Türkiye’nin cennet köşelerinden Bozcaada ile ilgili yazdığım yazıların birilerini rahatsız ettiğini biliyordum. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadarını ben de beklemiyordum! Bozcaada’da güpegündüz sokak ortasında bir arkadaşımla yürürken bir meyhanede kapının önünde oturan bir kadın tam önünden geçtiğimiz sırada yüksek sesle gözümüzün içine bakarak, “Abuk sabuk yazılar yazıyorlar” dedi.

Bu sözlü tacize hem bir kadından geldiği için hem de “Olabilir, herkes yazdıklarımı beğenmek zorunda değil” diye düşünerek yanıt vermedim. Devam ettim yürümeye... O sırada 10 metre arkamızdan bir başka arkadaşım geliyordu. hızlanarak bize yetişti. Rengi bembeyazdı. “Ne oldu?” dedik.

Haberin Devamı

“İnanamıyorum yahu, kadın senin arkandan “‘O.... ç.....’nun biri de bu!’ diyerek küfür etti” dedi. Sözlü tacizin ardından gelen bu hakaret üzerine hemen Bozcaada Polis Merkezi’ne gittim. Şikayetçi oldum. Yanımdakiler tanıklıklarını beyan ettiler. Savcı Bey sağ olsun olay anı görüntülerini istedi hemen. Bir süre sonra tacizin ve hakaretin sahibi kadın yanında kardeşi ve eşiyle geldi. Dayanamadım “Ben size ne yaptım da böyle bir şey yaptınız” diye sordum. Önce “Ben sizi hiç tanımıyorum, yok öyle bir şey, aramızda konuşuyorduk” dedi. Ardından polis merkezindeki memurların, kameraların ve şahitlerin olduğu anlarda herkesin gözü önünde “Konuşturmayın beni o yazıyı kime sorup yazdınız” diyerek ağzındaki baklayı çıkardı. Ardından “Küfür etmek suç mu? Birinin yüzüne etmek suç... Ben yüzünüze etmedim” diyerek akıllara ziyan bir savunma yaptı.

Ben şahsen kendi haklarımı yasal zeminde arayacağım. Lakin başta Bozcaada yerel yöneticileri olmak üzere ülkede asayişin başındaki İçişleri Bakanı’na, sektörün tepesindeki Kültür ve Turizm Bakanı’na bir sorum var: Bir gazeteciyi sadece yazısını beğenmediği için sokak ortasında güpegündüz sözle taciz edip, hızını alamayıp bir de arkasından annesine küfür edecek kadar gözü dönen bu zihniyetin turizmin göz bebeği Bozcaada’da bir sonraki hezeyanında kime ne yapabileceğini kestirebiliyor musunuz?

Haberin Devamı

Bu arada sıkı durun bir insanı fikirlerini beğenmediği için sokak ortasında sözlü taciz eden, üstüne arkasından söven kişi Bozcaada Turizm İşletmeciler Derneği’nin resmi başkanı! Güler misin ağlar mısın? YARIN: Bozcaada’daki cinayet sonrası gazeteci Serkan İlik’i kimler neden tehdit ediyor? Tutuksuz yargılananlarla ilgili Bozcaada sokaklarında herkesin aklındaki sorular...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder