Candaş Tolga Işık Bozcaada'da neler oluyor?
HABERİ PAYLAŞ

Bozcaada'da neler oluyor?

Bozcaada bir zamanlar şehir yaşamının sahteliğinden, duygusuzluğundan, suniliğinden bunalan binlerce insanın kaçıp sığındığı yegane limandı.

Bugün ise adalı bir gencin (Ramazan Öksüz) dört kişi tarafından gece ortaya alınıp dövülerek öldürüldüğü bir yer olarak anılır oldu. 1 kişi bile neden araya girememişti?

Kapısının önündeki bodyguardlarıyla meşhur o mekan (Bianca) niye bir genç linç edilirken müdahale etmemişti? Çünkü ölen sadece Ramazan değildi, aslında Ramazan’ın ölümünden çok önce ölen Bozcaada’nın o çok sevdiğimiz ruhuydu.

Haberin Devamı

Feridun Düzağaç söylemişti bir keresinde, “Ada öyle bir hale geldi ki vapurda midem bulanıyor desen indiğinde tüm ada bu kesin hamile diye konuşmaya başlıyor.”

Tam da Feridun abinin söylediği gibiydi her şey. Adanın neresine baksanız Bozcaada ile uzaktan yakından alakası olmayan, birbirini çekemeyen, insani duyarlılıklardan yoksun, kendi çıkarı için her yolu mubah gören zihniyetin örneklerine rastlıyorsunuz.

Bozcaada’nın en güzel abilerinden Tahir Günday’ın beklenmedik ölümünün hemen ardından canım Çiçek Pastanesi’ne Tahir abinin akrabalarının çökmesi ve bir efsaneyi bitirmeleri gibi...

Adanın en şirin kültür sanat yuvalarından Itırlı Bahçe’nin kaymakamlık tarafından Bozcaada’nın simge isimlerinden Haluk Şahin Hoca’nın elinden alınıp köfteci yapılma gayreti gibi...

Foti Amca’nın evinin önünde Rum müzikleriyle Müzeyyen Senar’ın, Sezen Aksu klasikleriyle Zeki Müren bestelerinin bir arada çaldığı ve herkesin mest olduğu Bozcaada gecelerinde şimdi son ses Mezdeke çalıyor ve Simyon’da masaların üzerine çıkıp göbek atılıyor!

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da çaresiz. Neredeyse her gün birbirini gammazlayan, şikayet eden -istisnaları dışında bırakıyorum- “tüccar esnaf” belediyeyi kafa kola alamayınca işi CİMER’e taşımış.

Her gün CİMER’e Bozcaada ile ilgili anlamlı-anlamsız şikayet gidiyor! Şikayet eden kim? Vatandaş görünümlü esnaf! Kendi eliyle kendi belediyesini bypass edip Ankara’dan mevzuyu çözme hali...

Klasik Türkiye! Tahir Abi öldü. Ramazan öldü. Onları geri getiremeyiz. Ama Bozcaada için hala umut var. Bozcaada ruhunu geri getirmek mümkün... Bozcaada’yı adanın tüm değerlerini hiçe sayarak para-pul peşinde koşan, bu uğurda her yolu mubah gören esnaf zihniyetinden arındırmak şart.

Haberin Devamı

Kapısının önünde adam öldürülürken kasadan Z raporu almakla meşgul adamın adada işi yok kardeşim. Bozcaada’da hâlâ kimsenin ekmeğinde gözü olmayan, kendi işini namusuyla-layıkıyla yapan insanlar var.

Sayıları her geçen gün azalıyor ama hâlâ varlar. Adadan ne alırım diye değil adaya ne verebilirim diye düşünüyorlar. Kaymakama, belediye başkanına önerim Bozcaada’da nesli tükenmek üzere olan bu insanlara hayatı dar etmek yerine gidip kapılarını çalsınlar, akıl alsınlar. Bozcaada’yı kurtaracaksa yine Bozcaadalı kurtaracak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder