Candaş Tolga Işık Bu oyunu bozmanın tek yolu var!
HABERİ PAYLAŞ

Bu oyunu bozmanın tek yolu var!

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir Kandil kurulmasına izin vermez. Vermemek zorunda. Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde içeride 4 milyona yaklaşan Suriyeliler meselesiyle uğraşırken güvenli bir bölge oluşturmak zorunda. Türkiye, PKK ile bağlantısı artık sağır sultanın bile malumu olan YPG’ye burnunun dibinde devlet kurdurulmasına seyirci kalmamak zorunda. Velhasıl Türkiye Suriye’yi YPG’sinden IŞİD’ine tüm terörist unsurlar için cehenneme çevirmek zorundadır. Lakin tüm bunlardan öte Türkiye’nin yapmak zorunda olduğu başka bir şey var:

Haberin Devamı

Türkiyeli Kürtlerin daha adil, daha demokratik ve daha eşit şartlarda yaşayabileceği ekonomik, sosyal ve siyasi şartlar oluşturmak. Başta Amerika olmak üzere emperyalizmin Suriye üzerinden Türkiye’ye oynadığı oyunu görmek ve bozmak. Suriye’yi teröristlere dar ederken Türkiye’yi kendi vatandaşlarımız için cennete çevirmek.

BİR AKIL HASTASI DA OLSA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEMEZ!

Başta Amerikan halkı olmak üzere tüm dünyanın üzerinde mutabık olduğu bir gerçek var: ABD’nin bugünkü Başkanı Trump akli dengesi yerinde biri değil! O yüzden onu dinlerken, açıklamalarını okurken bu gerçeği bilerek hareket etmek şart. Trump dün siyah dediğine bugün beyaz diyebilir. Aynı konu hakkında 24 saat içinde birbiriyle hiçbir bağlantısı olmayan 180 derece farklı iki açıklama yapabilir. Ruh sağlığı bozuk Trump tüm bunları yapabilir ama tüm dünyanın gözü önünde bir devleti tehdit edemez. Hele ki o devlet bir kabile devleti değilse, hele ki o devlet Türkiye Cumhuriyeti gibi bin yıllık geleneği, tarihi, kökü olan bir devletse Trump bunu asla yapamaz.

ACI AMA GERÇEK

Trump’ın bütün zırvalarının arasında bir ifade var ki adeta bir itiraf. Diyor ki, “...Türkiye ekonomisini mahvederim, geçmişte yaptım.” Bu Türk ekonomisinin, piyasalarının dış güçler tarafından nasıl manipüle edildiğinin/edilebildiğinin bizzat Amerikan Başkanı tarafından açık itirafıdır. Ve bana göre akli dengesi bozuk bir adamın sözlerinden çok daha acıklıdır.

DOĞAL DÜŞMAN BABANDIR TRUMP EFENDİ!

Trump’ın “Kürtler Türkiye’nin doğal düşmanı, yüzyıllardır savaşıyorlar” ifadesinin doğru olmadığını ispatlamak sadece her Türkün, her Kürdün değil aynı zamanda insanlığa zulmeden emperyalizme karşı çıkan herkesin boynunun borcudur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder