Candaş Tolga Işık BU SINIRLAR KUMDA CETVELLE ÇİZİLMEDİ!
HABERİ PAYLAŞ

BU SINIRLAR KUMDA CETVELLE ÇİZİLMEDİ!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün “Terör örgütleri piyon...” dedi. Aylardır bunu yazıyorum. Terör örgütlerini piyon olarak kullanan uluslararası güçler tarih boyunca örneklerine birçok kez rastladığımız bir gayretle Türkiye Cumhuriyet Devleti’ne operasyon çekiyor.


Hedefleri tıpkı Irak gibi, Suriye gibi Türkiye’yi de bölmek. Önce toplumun hassas noktalarına oynadılar. Dini kullandılar, dili kullandılar, etnik kimlikleri kullandılar. Olmadı. Bu milletin hassasiyet gösterdiği ne kadar değer varsa üzerinden bir kalkışma denediler. Olmadı. En son devletin içine soktukları itleri aracılığıyla darbe yapmaya kalktılar. O da olmadı.


Milleti yıkamadılar. Devleti yıkmaya çalışıyorlar şimdi... Irak’ta, Suriye’de oynadıkları oyunun aynısını Türkiye’de oynuyorlar. Devleti itibarsızlaştırarak ülkede kaos yaratmak. Ve ardından bölmek! Gel gör ki, burası ne Irak ne Suriye ne de Libya! Kumun üstüne cetvelle çizerek oluşturdukları kabile devletlerine benzemez... 1000 yıllık maziye sahip bir devlet, vatanın her bir metrekaresi için binlerce şehit vermiş bir millet var burada.


Önceki gün televizyoncu Pelin Çift bir izleyicisinin yaşadığı olayı aktardı: “Sebze halinin karşısındaki müdavimi olduğum kahveye uğradım geçenlerde. Bir masada benimle aynı yaşta 4 kağıt hurdacısı vardı. Haleplilermiş... Hikayelerini anlattılar. Biri radikal solcu, biri Türkmen, biri Kürt diğeri de Arap’mış. İçlerinden biri dedi ki: Abi biz Suriye’de bırak aynı masada oturmayı aynı caddeden bile geçmezdik. Şimdi vatan elden gitti, aynı çöplüğü karıştırıyoruz.”


Bu ülke tarih boyunca yoluna kurulan bütün tuzaklardan birlik ve beraberlik ruhu sayesinde kurtuldu. Kaderine biçilen karanlıklara milletçe kenetlenerek isyan ederek ulaştı aydınlıklara. Bugün de öyle olacak. Ayrıştıranlara inat kucaklaşacak, bölenlere inat birleşeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder