Candaş Tolga Işık Büyük hukukçu olmak için büyük bir vicdan gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Büyük hukukçu olmak için büyük bir vicdan gerekir

Ceren Damar’ın ağırlaştırılmış müebbet hapsine çarptırılan katilinin avukatı Vahit Bıçak’ın mahkemede Ceren Damar için söyledikleri en az Ceren Damar’ın öldürülmesi kadar korkunç: “Sanık neler yapabilirdi de yapmadı… Sanık, maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır… Ceren Damar şu an hayatta olsaydı, cinsel saldırıdan yargılanacaktı…” Bir kez daha anladık ki hukuk her şeyden önce bir vicdan meselesidir.

İstediğiniz kadar iyi okullarda okuyun, istediğiniz kadar yasalara hakim, deneyimli bir “hukukçu” olun fark etmez. Bunların hiçbiri sizi büyük hukukçu yapmaya yetmez. Vicdanınız yoksa bir çöpten ibaretsinizdir. Büyük hukukçu olmak esas büyük bir vicdan sahibi olmaktır.

Haberin Devamı

Öğretmenlere de sınıfta kalma getirilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Okuma yazma öğrenmeyen, dört işlem bilmeyen çocuklar mezun oluyor. Sınıfta kalmayı geri getireceğiz” demiş. Bakan sonuna kadar haklı. Lakin Sayın Bakan’a bir sorum var: Öğrenci ayağını sınıfta kalmayı getirerek çözdük, öğretmen ayağında ne yapacağız?

Mesela İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenlerini, matematik bilmeyen matematik öğretmenlerimizi ne yapacağız?! Ben bir öğretmen çocuğuyum, hiçbir öğretmenimizin kalbini kırmak istemem. Ancak ortada bir gerçek var: İngilizce öğretmenlerinin 4’te 3’ü KPDS İngilizce sınavından “C” alıyor. Matematik öğretmenleri KPSS matematik sınavında 25 soruda 10’da kalıyor!

Türkiye'nin kanaat önderleri kimler?

Geçen bir arkadaş grubunda soruldu: “Türkiye’nin bugün kanaat önderleri, fikir liderleri kimler?” Benim ilk aklıma gelen isimler şöyle: İlber Ortaylı, Selçuk Şirin, Deniz Ülke Arıboğan, Vedat Milor, Şerif Mardin, Naci Görür, Celal Şengör, Levent Erden, Enis Batur, Betül Mardin, Sezen Aksu… Peki size göre kimler?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder