Candaş Tolga Işık Büyükşehirlerde 'ekonomi' belirleyici olacak
HABERİ PAYLAŞ

Büyükşehirlerde 'ekonomi' belirleyici olacak

Yerel seçime yaklaşırken adaylar yavaş yavaş belli oluyor. Siyasetten aday profilinin en çok etkili olduğu mücadele yerel seçimlerdir. Vatandaş direkt olarak belediye başkanı olmasını istediği kişinin profiline, özelliklerine bakarak oy kullanır. Bu seçimde de şüphesiz böyle olacak. Lakin bu seçimde en az aday ismi kadar etkili olacak bir etken daha var: Ekonomi. Döviz kuru hızlı bir toparlanma sürecinde... Beklenti aynı iyileşmenin bu ay enflasyon rakamlarına da yansıyacağı yönünde... Bütün bunlar AK Parti’ye artı yazarken başta işsizlik rakamları olmak üzere sokaktaki insanın hayatını direkt etkileyen negatif koşullar iktidar partisi adaylarını bir hayli zorlayacak. Özellikle büyükşehirlerde yaşamanın faturası çok daha ağırlaştı. Bunun da muhakkak sandıkta bir tesiri olur. İzmir’i “CHP’nin Kalesi” durumunu dikkate alarak dışında bırakıyorum ancak Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa gibi şehirlerde orta ve dar gelirli vatandaşın oyunu ekonomideki durum belirleyecek.

Haberin Devamı

CHP İZMİR'DE KADIN ADAY MI GÖSTERECEK?

CHP İzmir büyükşehirde kadın aday göstermeye hazırlanıyor. Aynı CHP Anadolu’da çok önemli bir ilde de hem belediye başkanını hem de belediye meclis üyeliklerinin tamamı, kadınlardan oluşan bir aday listesiyle seçime girmeyi düşünüyor. Kaynak çok sağlam. “Genel başkan çok sıcak, Parti Meclisi de onaylarsa bu iş olur” dedi. Çok güzel hareket. Hadi inşallah.

'MÜSLÜM' YILIN EN ÇOK SEYREDİLEN FİLMİ OLDU

Hafta sonunda 5 milyon seyirci barajını geçen “Müslüm” filmi Cem Yılmaz’ın “Arifv216” filmini geride bırakarak 2018’in en çok izlenen filmi olmuş. Harika haber. Demek ki neymiş ille “Recep İvedik mizahı” yapmak zorunda değilmişsiniz. Doğru düzgün filmler yapınca bu millet sinemaya geliyormuş. Müslüm gerçekten muhteşem bir film. Timuçin Esen’in oyunculuğu şapka çıkartılacak cinsten. Bu başarıyı fazlasıyla hak ettiler. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

POŞET YASAĞINA UYMAYANLARA ÇOK AĞIR CEZALAR GELİYOR

Naylon poşet tüketimini zorlaştıran yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Ancak naylon torbalar hâlâ hayatımızda. Çevre Bakanı Murat Kurum’a sordum “Ne zaman yürürlüğe giriyor” diye. 1 Ocak 2019’da yürürlüğe giriyormuş. Bakan Kurum, yeni döneme uyum sağlanması için böyle bir zaman verildiğini söyledi. Bakan Kurum çok kararlı. 1 Ocak itibarıyla naylon poşet konusunda sıkı denetim başlıyor. Başta marketler olmak üzere eskisi gibi bedava poşet dağıtanlara çok ağır cezalar geliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder