Candaş Tolga Işık CHP İstanbul'u nasıl kazandı
HABERİ PAYLAŞ

CHP İstanbul'u nasıl kazandı

CHP, tekrarlanan İstanbul seçiminde büyük bir farkla ipi göğüsledi. Ekrem İmamoğlu’nun duruşu, yaklaşımı, kullandığı dil şüphesiz İstanbul’un ikinci kez farkla kazanılmasında büyük bir faktör. Ama en az Ekrem İmamoğlu kadar önemli bir faktör de CHP’nin gözü pek İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu. Kaftancıoğlu’nun liderliğindeki İstanbul teşkilatı seçimi adeta nakış gibi işledi. Gece gündüz demeden 31 Mart’ta sandıkların başında sınır nöbeti tutarcasına oylara sahip çıktılar. Hem de öyle bir-iki gün değil, günlerce süren ve YSK’nın seçimi yenileme kararı verdiği güne kadar devam eden sürecin tamamında...

Haberin Devamı

Çok genç bir ekip, sadece yaşları değil, ruhları da genç... Asla pes etmiyorlar. Müthiş bir motivasyonla çalışıyorlar. Zamanın ruhunu çok iyi idrak etmişler. İletişim becerileri çok iyi... Hal böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor.

SİYASETE KADIN ELİ DEĞDİĞİNDE...

Canan Kaftancıoğlu’yla hayatım boyunca bir kez bile oturup konuşmuşluğum yok. Kaftancıoğlu’nun kaydettiği başarının Türkiye siyaseti açısından başka bir değeri-anlamı var. Demek ki siyasette kadınlar “sembolik” görevlere layık görülmediğinde, bizzat icraatın içinde olduklarında erkeklerden daha da başarılı olabiliyor.

Canan Hanım’ın zaferi kadınların zaferidir. Ve bundan sonrasına dair belediyelerden tutun hükümete kadar her yerde kadınların daha aktif görevler almasına vesile olmalıdır.

O VİDEO AYRIMCILIK MI?

Kaftancıoğlu, seçim kampanyası boyunca en az İmamoğlu kadar haksız ithama uğradı. Çoğu “bel altı” bu saldırıların hepsinden Kaftancıoğlu daha da güçlenerek çıktı.

CHP İstanbulu nasıl kazandı

Şimdi seçim sonrası paylaştığı videoyla ilgili eleştiriliyor. MHP’nin Mehter Marşı’yla İstanbul’a giriş yaptığı videoya cevaben paylaştığı İzmir Marşı’yla aynı görüntüleri geri saran videodan bahsediyorum. Öncelikle at sırtında İstanbul’u fetheden ecdadımıza son model çakarlı arabalarla İstanbul’a giriş yaparak gönderme yapmak bir iletişim skandaldır.

Kaldı ki fethedilmiş bir yeri yeniden fethetmeye gelme mesajı nedir? Böyle bir hata yaparsanız karşı taraftan böyle bir gol yersiniz. Kaldı ki Kaftancıoğlu’nun videosunda bir ayrıştırma, ötekileştirme falan da yok. Çok zekice ve çok esprili bir karşı hamleden başka bir şey değil.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder