Candaş Tolga Işık CHP Sarıgül'ü Eyüp'ten mi aday gösterecek?
HABERİ PAYLAŞ

CHP Sarıgül'ü Eyüp'ten mi aday gösterecek?

Bu iddiayı ilk duyduğumda dedim ki “Olmaz öyle şey bu Sarıgül’e git başka partiden aday ol demektir.” Ne yalan söyleyeyim çok ciddiye de almadım. Ancak CHP genel merkezinden gelen haberler parti içinde bir grubun Kılıçdaroğlu’na “Şişli nasıl olsa bizde, kimi aday gösterirsek kazanacağız. Eyüp’te AK Parti’yle kafa kafayayız. Sarıgül gibi güçlü bir isimle girersek Eyüp’ü de alırız” dediklerini öğrendim. Sarıgül o riski bir kez büyükşehir belediyesine aday olup aldı. Milletvekilliği aday adaylığı için ön seçime girerek ikinci kez de aldı. Şimdi üçüncü kez almaz. Velhasıl siyaseten CHP açısından yeni bir belediye kazanma fikri ne kadar mantıklıysa, adı Şişli’yle özdeşleşmiş, aylar önce çalışmaya başlayan Sarıgül’ün gidip başka bir ilçeden aday olmasını beklemek o kadar saçma.

Haberin Devamı

HAYATİ BİLGİ: TEM'DE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEK HALA YASAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine müthiş bir işe imza attı. Meclis’te dün gece kanunlaşan düzenlemeyle trafik kanunu artık Batı’daki gibi yaya öncelikli hale geldi. Bundan sonra yaya kendini geçitte yola atınca araçlar durmak zorunda. Çünkü kanun artık yayada kusur aramayacak, direkt aracı sorumlu tutacak. Yaya geçidi gören sürücü çok dikkatli olmak zorunda. Lakin bu şu demek değil: Yayaya TEM otoyolunun istediği noktasında istediği gibi karşıdan karşıya geçmek serbest! 150’yle giden araç aniden otoyola atlayan yayaya durup yol vermek zorunda! Yayalar için öncelik trafikte ve geçitlerde söz konusu. Otoyol gibi karayolu gibi alanlar hâlâ yayalara kapalı! “Yahu bunu söylemeye ne gerek var?” demeyin. Türkiye’de trafik kazalarında can kaybında son dönemde en büyük artış yayalarda. Bunun en büyük nedeniyse yayaların trafik bilgisindeki yetersizlik.

MEVLÜT UYSAL’IN ADAYLIĞI MUHARREM İNCE’YE BAĞLI

Parti yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerden biriyle konuştum dün. “İstanbul adayınız kim olacak?” diye sordum. “Bu yerel seçim hiç kimse için çantada keklik değil. Bilhassa büyükşehirlerde... CHP’nin adayına bakacağız önce... İstanbul’da İnce aday olursa başka, farklı bir isim aday olursa başka...” dedi ve ekledi: “Mevlüt Bey (Uysal) çalışkan bir arkadaşımız. Başakşehir’de çok başarılı oldu. Büyükşehirde de çok gayretli. Normal şartlarda onun devam etmesi düşünülebilir. Ancak CHP Muharrem İnce’yi aday gösterirse karşısına muhtemelen kabineden eski ya da yeni güçlü bakanlardan birini çıkarmak daha akla yatkın.”

Haberin Devamı

DOLAR YÜKSELİNCE ZAM VAR AMA DÜŞÜNCE İNDİRİM YOK

“Dolar 7 liraya dayandı” diye çaya çorbaya ertesi gün zam dayadılar. Dün dolar 5.5’e düştü, düşüş sürüyor... Son 1 ayda TL’deki değer artışı yüzde 20’den fazla... Bakıyorum da döviz kurundaki yükselişi bahane edip zam basan arkadaşların hiçbiri döviz kuru düşünce indirime gitmiş değil! Bu nasıl iş arkadaş? Maliye Bakanı’mıza soruyorum: Bunun adı fırsatçılık değilse nedir? Bu muhteremlere bir diyeceğiniz yok mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder