Candaş Tolga Işık CHP'nin İzmir adayını anket belirleyecek!
HABERİ PAYLAŞ

CHP'nin İzmir adayını anket belirleyecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi için Kemal Kılıçdaroğlu önce kadın adaydan yanaydı. Sonra CHP’deki o meşhur “polit büro” devreye girdi. Önce kadın aday fikrinden vazgeçirdiler Kılıçdaroğlu’nu. Sonra da başladılar iki İzmir ilçe belediye başkanının (Seferihisar ve Narlıdere) kulisini yapmaya. Adaylık iki ilçe belediye başkanı arasında gidip gelirken Kemal Bey dayanamadı ve “Van Minüt” çekti! “İzmir adayını anket belirleyecek” dedi. Şimdi kartlar yeniden karılıyor. CHP’nin İzmir büyükşehir belediye başkan adayı kim olsun anketi 10 gün içinde tamamlanıp, sonucu Kılıdaroğlu’nun önüne konacak. Anketten herkes çıkabilir. Ama anketten çıkma ihtimali en güçlü aday Tuncay Özkan.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL ÖZKÖK BU YAZIYI HİÇ SEVMEYECEK...

Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni yaş dilimlerini açıklamasıyla eskiden “yaşlı” olarak kabul edilen 65 ile 80 arasındaki insanlar artık “orta yaş kuşağı” sayılmaya başladı. Türkiye’de bu müjdeyi ilk patlatan ve tabii ki parlatan Ertuğrul Abi (Özkök) olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü ve Ertuğrul Abi’nin 70 yaşında “orta yaş” iddiasına bu ay KAFA Dergisi’ndeki 40 yaş yazımla meydan okudum. İnsanoğlunun sürekli genç kalma savaşına ve bitmek tükenmek bilmeyen gençlik iddiasına itirazım var arkadaş.

Dikkat edin bütün bu “gençlik iddiasının” başlangıç noktası 40 yaştır.

Neden?

Çünkü her ne kadar kabullenmek zor olsa da 40 yaş itibarıyla biten en büyük ve ilk iddia gençliktir. Kimi çırpınır durur hâlâ genç olduğunu ispat etmeye çalışmakla kimi ise kabul eder bu gerçekle yaşamayı. 40 yaş enteresan bir ruh hali. 40’ından sonrası için kararı 40’ından sonra yapacakların değil, 40’ından önce yaptıkların veriyor. 40’tan sonra gelenlerle değil, 40’a kadar getirdiklerinle yürüyorsun yolun geri kalanını. Kimi geç anlıyor bunu kimi ise maalesef hiç anlamıyor.

BURASI TÜRKİYE, BURADA HER YASAĞI DELMENİN YOLU BULUNUR!

İçimizdeki uyanıklar marketlerdeki poşet yasağını delmenin de yolunu bulmuş. Meyve-sebze reyonlarındaki poşetleri alışveriş arabasına dolduruyorlar, kasada aldıklarını bu torbalara koyuyorlar. Hatta bazı marketlerde meyve sebze reyonundaki torba ruloları kasaların yanına konmuş. Yasada bir istisna var. 0.15 mikronun altındaki torbalar ücretsiz olarak verilebiliyor. Dolayısıyla meyve-sebze reyonundaki o ince torbaların ücretsiz verilmesinde kanunen bir engel yok. Yurdum insanı yasadaki bu açığı kaçırır mı? Kaçırmaz, kaçırmadı da zaten. Burası Türkiye her türlü yasağı delmenin yolu bulunur arkadaş. Doğa zarar görüyormuş, 2050’de denizdeki plastik miktarı balık miktarından fazla olacakmış falan kimin umurunda!

Haberin Devamı

CHPnin İzmir adayını anket belirleyecek

SOYADIN SABANCI OLSA MALTA VATANDAŞI OLUR MUSUN?

Sabah yazarı Dilek Güngör harika bir habercilik yaptı ve Türkiye’deki bir grup zenginin Malta vatandaşlığına geçtiğini yazdı. Listede en dikkat çeken ise Sabancı Ailesi. Sabancılar adeta Malta’yı ikinci Adana bellemişler! Torun torba Malta vatandaşlığına intikal etmişler. Yalnız benim anlamadığım bir şey var: Arkadaş o kadar paran varsa İngiltere, Fransa dururken niye gidip Malta vatandaşı olursun?! AB üyesi, daha kolay vatandaş olunuyor tamam da sen de Sabancı’sın yahu, büyük düşün! Malta vatandaşı olsan ne olmasan ne!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder