Candaş Tolga Işık 'CHP'ye 'dinsiz' diyen ben değilim, Cumhurbaşkanı...'
HABERİ PAYLAŞ

'CHP'ye 'dinsiz' diyen ben değilim, Cumhurbaşkanı...'

“Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: ‘Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında’ AKP’nin tabiriyle ‘dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz’ diye bize yükleneceklerdi.” MHP’li Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun bu sözleri ortalığı ayağa kaldırdı.


* * *

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün bu sözlere şöyle cevap verdi: “Allah aklınıza zarar vermesin. Hiçbir AK Partili’nin aklından böyle bir cümle geçmez... Herhalde Bahçeli gereğini yapar.”

Haberin Devamı


* * *

Tartışmaların merkezindeki isim Yusuf Halaçoğlu’nu Türk Tarih Kurumu Başkanı olduğu dönemden beri tanırım. “Dinsiz, inançsız...” ne demek aradım, kendisine sordum... Halaçoğlu, “Benim hiç kimseyi dinsiz olarak nitelendirmem ya da kimin ne kadar iman sahibi olup olmadığını nitelendirmem mümkün değil. O bizim işimiz değil. O şirke girer. Bunun da şuurundayız biz” diye başladı söze ve şöyle devam etti: “Bunun benimle hiçbir alakası yok. Üstüne basarak ‘AKP’nin tabiriyle’ diyorum. Bu, MHP’nin CHP’ye bakışı açısı değildir. Bizim sadece CHP’nin değil hiç kimsenin diniyle, inancıyla işimiz yok. AKP’nin bu durumda MHP’ye ne söyleyeceğini ifade ettim. MHP olarak neyle muhatap olacağımızı anlattım.”


* * *

Halaçoğlu, Bülent Arınç’a da şu sözlerle cevap verdi: “Arınç, ‘AK Parti öyle bir şey söylemez’ demiş. CHP’ye esas “dinsiz” diyen ben değil, Cumhurbaşkanı... Cumhurbaşkanı’nın Van’da, Batman’da her yerde yaptığı konuşmalara bir baksınlar. Ne diyor? ‘Tek parti zamanında camileri kapatıp ahıra çevirdi CHP... Şimdi de ‘Kabe sizin olsun Çankaya bizimdir’ diyorlar. Ne demektir bu? ‘Dinsiz’ anlamına gelmiyor mu? Bu sözler ne anlama gelir?”


* * *

Geldiğimiz noktada tablo şu: CHP, MHP’ye sallıyor. MHP, AK Parti’ye sallıyor. AK Parti, HDP’ye sallıyor. HDP, hepsine sallıyor. Seçim biteli 1 aydan fazla oldu, ortada hâlâ bir hükümet yok. Farkında mısınız? Türkiye “istenilen” o erken seçim psikolojisine adım adım yaklaştırılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder