Candaş Tolga Işık Churchill nere Johnson nere?
HABERİ PAYLAŞ

Churchill nere Johnson nere?

Avrupa’da ve Amerika’da nasıl bir toplumsal yıkım yaşandığını gösteren en somut kanıtlardan biri Avrupalıların ve Amerikalıların kendilerini yönetmek için seçtikleri liderleri.

Bir zamanlar Roosevelt’i, Eisenhower’ı “lider” seçen Amerikan halkı bugün lider diye Donald Trump’ı seçiyor! İngiltere’deki son seçim sonuçları vaziyetin Avrupa’da da farklı olmadığını gösteriyor. Düşünsenize, Churchill nere Johnson nere!

BİR TWITTER MAĞLUBİYETİ DAHA!

Amerika’daki Twitter kullanıcılarına ve gündemine bakarsanız Trump hiçbir zaman ABD Başkanı seçilemezdi. Hadi seçildi, o görevde üç aydan fazla kalamazdı. Trump seçildi, kolay kolay gideceğe de benzemiyor.

Haberin Devamı

Benzer durum İngiltere için de vardı. İngilizlerin sosyal medya hesaplarındaki Johnson nefreti artık adayı aşıp tüm dünyaya ulaştı. Twitter’a baksanız İngiltere’de herkes kazanabilirdi ama Johnson asla! Ama gördük ki yine sandıktan çıkan sonuçla Twitter’cıların iradesi örtüşmedi.

BİR VAAT OLARAK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Ahmet Davutoğlu dün partisini tanıttı. Hayırlı olsun. Davutoğlu’nun konuşması sırasında gazetecilerin yargılanmadığı, sansürün-otosansürün ortadan kalktığı bir Türkiye vaat etti. Yanlış anlamayın, yıl 2019! Basın özgürlüğü Türkiye’de hâlâ bir vaatse vah halimize arkadaş!

O CÜMLE OLMADI MAZHAR ABİ!

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nde müzik ödülü bu yıl MFÖ’ye verildi. MFÖ bugüne kadar sayısız ödül aldı. Cumhurbaşkanlığı ödülü de bunlardan biri. Cumhurbaşkanlığından ödül almak şüphesiz çok onur verici. Kaldı ki bu ülkede tüm zamanlarda gelmiş geçmiş en büyük müzik grubudur MFÖ. Abilerimizin her biri ayrı değerli, ayrı büyük müzik insanlarıdır. Yaptıkları şarkıların her biri birer efsanedir.

Devletin zirvesinin halkla aynı fikirde olmasına sadece şapka çıkarılır. Mazhar Abi’nin ödülü alırken gösterdiği nezaket ve hislerini anlatırken ödül aldığı makama yaptığı kompliman son derece doğal. Lakin aldığı ödülü överken daha önce aldığı tüm ödülleri gömmesi hiç şık olmadı. Neyse ki Mazhar Alanson gibi çok büyük bir müzisyen olunca hayranlarınızın nezdinde krediniz de çok yüksek oluyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder