Candaş Tolga Işık Cinayetin ardından Bozcaada'dan izlenimlerim
HABERİ PAYLAŞ

Cinayetin ardından Bozcaada'dan izlenimlerim

BOZCAADA- Ramazan Öksüz’ün sokak ortasında herkesin gözü önünde linç edilmesinin ardından ilk kez Bozcaada’ya geldim. Cinayetin ardından belediye son derece isabetli bir kararla kapısının önünde bir insan 4 kişi tarafından linç edilirken seyirci kalan tüm mekanın izinlerini iptal edip, kapatmış. Mekanlara yönelik denetim sıkılaştırılmış. Gece 01:30'dan sonra sadece alkol servisi değil, restoranlardan kafelere kadar tüm mekanlara da kapatma zorunluluğu getirilmiş.

Toplasan 5 aylık sezonu olan Bozcaada’da tedbir alacağım derken gece 01:30'dan sonra hayatı durdurmak kaş yapacağım derken göz çıkartmaktan başka bir iş değil. Aslına bakarsanız restoranlar, oteller, kafeler, pastaneler durumdan şikayetçi değil, o saate kadar yapacakları işi yapıyorlar. O saatten sonra iş yapan iki-üç mekan var, onlar da “ihmal edilebilir” diye düşünülmüş. Peki, adaya gelen yerli-yabancı turist ne olacak? Adada tatile gelen birkaç tanıdıkla konuştum, herkes “Bu son gelişim” diyor. Tatile gelen insana gece 01:30'dan sonra “Hadi siz uyumaya” denir mi yahu? Daha önce de yazdım; Bozcaada’nın sorunu gece yarısı mekanların açık kalması değil, alkol tüketimi falan hiç değil, sorun, adanın ruhunu kaybetmesi!

Haberin Devamı

Bugün Bozcaada Belediye Başkanı Sevgili Hakan Can Yılmaz’la bir araya geleceğiz. Sohbetimizden notları yazacağım. Başkan Yılmaz’a ve Sayın Kaymakam’ı yakalayabilirsem ona, şunları söyleyeceğim: Bozcaada’yı Bozcaada yapan o güzel insanları “Adaya nasıl çekerim, nasıl tutarım?” diye düşünmek yerine onları tamamen adadan uzaklaştıracak işler yapmamak gerek. “Akşam erkenden yemek yiyin, çok da geç kalmadan hadi herkes yatağa” kafası Bozcaada’yı iyiye değil, daha kötüye götürür. Okulları kapadıktan sonra milli eğitimi iyi yönetmenin adı yöneticilik değildir!

BENİM BOZCAADA TAVSİYELERİM...

Pastanede; Postane’nin karşısına yeni açılan Tahir Usta’nın Çiçek’i ve yine rahmetli Tahir Günday’ın kızı Gökçen’in bu sezon açtığı (tamamen glütensiz ürünler) meydandaki Vasil...

Restoranda; bizim Cengo’nun Battı Balık’ı, Mesut’un Asmalı Meyhane’si ve tabii ki Yalova Restoran. Benel’in Bozcaada Pidecisi, şarap meraklıları için Tenedion ve Madam Niça. Sandviç seviyorsanız Tuğçe ve Ece’nin Boboz’u, eşsiz kahvesiyle Shelter...

Haberin Devamı

Metin Bey ve Demet Hanım’ın müzenin karşısındaki kokteylleriyle meşhur Bakkal’ı... Konaklama için çok seçenek var ama yer bulabilirseniz benim önerim Kaikias, Ege Otel ve Pelagos.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder