Candaş Tolga Işık Daha çok Betül Kaçar sen böyle arkasından bakarsın!
HABERİ PAYLAŞ

Daha çok Betül Kaçar sen böyle arkasından bakarsın!

ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi departmanında doçent olarak görev yapan Betül Kaçar NASA’nın evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan ekibe dahil edildi.

Kaçar 36 yaşında, 20 yaşında yani bundan tam 16 sene önce Amerika’ya gitmiş. Emory, Harvard derken şu an Arizona Üniversitesi’nde çalışıyor. Düne kadar ne devlet, ne vatandaş hiç kimse Betül Kaçar’dan haberdar değildi.

Tıpkı Nobel alana kadar Aziz Sancar’dan haberdar olmadığımız gibi. Çok acı. Hal böyle olunca da Betül Kaçar’ları tutamıyoruz! Kim bilir kaç Betül Kaçar daha var ve Şeyma’nın her anından haberdar olan halkımız bu değerli insanların adlarını bile bilmiyor. Sonra üniversitelerimiz niye bu halde?

Haberin Devamı

Daha çok Betül Kaçar sen böyle arkasından bakarsın

Türkiye neden bilimde, teknolojide, ARGE’de nal topluyor? İşte bu yüzden! Üniversiteleri devlet dairesine çevirip, akademide liyakat yerine adamcılığı hakim kılıp, niteliği bir kenara koyup mantar gibi her köşeye bir hamburgerci gibi üniversite açmayı marifet sanıp yemekhaneyi protesto eden öğrenciye bile tahammül edemezsen olacağı budur.

Sadece devlet değil vatandaşın hali de içler acısı. Memleketimizde magazine, dedikoduya, doğru düzgün hiçbir istikrarlı uluslararası başarı kaydedemediğimiz topa olan ilginin, merakın yüzde 1’i bilime çok görülüyor.

Biz bu kafada olduğumuz sürece daha çok Betül’ler kaçar, biz ancak böyle arkalarından bakarız. Tekrar tebrik ederiz Betül Hocam… Yolun açık başarıların daim olsun. Sana da geçmiş olsun Türkiye’m!

ÇAKMA EL MESİH!

İddia ediyorum tüm zamanların en temiz deliren adamı kendisini “Mesih” ilan eden Hasan Mezarcı’dır. Mezarcı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı doğum günü videosunu seyrederseniz ne dediğimi daha iyi anlarsınız:

Arkada bir fon müziği, Mezarcı pastasını üflerken “İyi ki doğdun Mesih” diye mırıldanan insanlar… Mezarcı dün Mesih yetkisi kullanarak tesettüre uyma mecburiyetini kaldırdığını duyurdu. Güler misin ağlar mısın? Neye üzülüyorum biliyor musunuz bu adam bir dönem bu ülkede milletvekilliği yaptı. vatandaş gitti bu adama oy verdi, vekili seçti. ve daha da acısı bugün bile hâlâ söylediklerine inanan, takip eden yüzlerce insan var.

Haberin Devamı

GÖRGÜSÜZLÜK AKIMI!

Sosyal medyada görgüsüzlüğü, sonradan görmeliği deşifre eden hesaplara bayılıyorum. Kolundaki saati göze sokarcasına paylaşılan fotoğraflar, sahip olduğu spor arabaları yan yana koyup ortasında video çekenler…

Bu çiğlik, bu görmemişliği ne dinimiz onaylıyor ne de toplum geleneklerimiz… Gel gör ki inanılmaz bir hızla yayılıyor. 20-30 yaşlarında gencecik bir çocuğun hayattaki gururu kolundaki pahalı saati, altındaki spor arabaysa bu ülke bitmiş arkadaş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder